IFA 2016: Razer Blade Stealth nog sneller

Door: Jeroen Boer | 02 september 2016 16:19

Games

Razer claimde met de Blade Stealth al de ultieme ultrabook te hebben, maar op techbeurs IFA bewijst de fabrikant van gamingapparatuur dat het nog beter kan. De nieuwe variant komt onder andere met Intels nieuwe Kaby lake-processor.

Razers Blade Stealth is een ultrabook die voornamelijk voor gaming bedoeld is. Daar hoort natuurlijk de snelste hardware bij en de fabrikant heeft daarom besloten om de processor te upgraden naar de nieuwste Intel Core i7-7500U. Dit is een dualcoreprocessor met een kloksnelheid van 2,7 GHz en een turbosnelheid van 3,5 GHz. Daarbij wordt voor nog meer kracht ook het maximale werkgeheugen verdubbeld naar 16 GB en kan er tevens gekozen worden voor een grotere SSD tot 1 TB. Razer heeft tegelijkertijd ook de accu een boost gegeven van 45 Wh naar 53,6 Wh waardoor je nu negen uur werktijd zou moeten hebben.

Krachtige graphics

Hoewel Razer een gamingmerk is, kun je op de Razer Stealth ondanks zijn snelle processor niet voluit gamen. Ook bij de nieuwe variant wordt nog steeds vertrouwt op de ingebouwde gpu van de Intel-processor, de Intel HD Graphics 620. Je kunt de Blade Stealth daarom wederom koppelen met de Blade Core, een kastje waarin je een normale grafische kaart kunt plaatsen en je via Thunderbolt 3 aansluit op de laptop.

Prijs en beschikbaarheid

De duurste variant met een 4K-scherm begint bij 1799 dollar, maar er is ook een goedkopere variant met een QHD-scherm, kleinere SSD en 8 GB RAM. Deze goedkopere uitvoering start bij 999 dollar. Daarnaast krijgt ook de 14inch-laptop Razer Blade een spec-bump. Het grootste verschil met het huidige model is een NVIDIA GTX 1060 als geïntegreerde grafische kaart.

0 Reactie(s) op: IFA 2016: Razer Blade Stealth nog sneller

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.