Jongen die League of Legends-speelsters lastigviel verdwijnt in cel

Door: gamersnet | 11 juli 2012 00:02

Games

MULTIPLATFORM - Een zeventienjarige jongen die via League of Legends bijna 25 vrouwelijke gamers lastigviel, is door de Canadese rechter veroordeeld tot zestien maanden cel. De jongen was lid van Lizard Squad, de hackersgroep die eerder deze week de servers van PlanetSide 2 en H1Z1 hackte. De jongen nam via League of Legends contact op met gamende meisjes. Wanneer zij vervolgens niet reageerden op zijn vriendschapsverzoeken, begon hij ze lastig te vallen. Dit deed hij bijvoorbeeld door het lokale politiebureau te bellen en te vertellen dat hij de familie van het meisje gegijzeld hield, of zelfs iemand in het huis had vermoord. Ook plaatste hij persoonlijke contactinformatie van de meisjes online en belde hij ze 's avonds en 's nachts herhaaldelijk op. Een studente aan de University of Arizona moest door de treiterijen zelfs tijdelijk stoppen met haar studie, waardoor ze een vak niet haalde. Twee keer in dezelfde week werd een zwaarbewapende politie-eenheid naar haar huis gestuurd, waarbij haar familieleden onder schot uit huis werden gevoerd. De acties van de jongen eindigden na een acht uur durende livestream waarin hij meerdere mensen swatte. Kijkers van deze stream gaven de jongen aan bij de politie, waarna hij werd opgepakt. Een deel van de stream is hieronder te bekijken. De jongen bekende tegenover de politie bijna 25 (voornamelijk vrouwelijke) League of Legends-spelers te hebben lastiggevallen. Hij gaf ook toe dat de onterechte bommelding, die ervoor zorgde dat Disneyland in 2014 Space Mountain tijdelijk sloot, van hem afkomstig was. De Canadese rechter veroordeelde de jongen eerder deze week tot 16 maanden cel. Aangezien hij er daarvan al acht heeft uitgezeten, zit hij nog tot maart volgend jaar opgesloten. Tijdens zijn celstraf mag hij niet gebruikmaken van het internet. Bovendien moet de jongen na het uitzitten van zijn straf nog acht maanden onder toezicht leven. De moeder van de jongen liet tegenover de pers weten niet trots te zijn op haar zoon. Ze hoopt dat de celstraf zijn ogen opent:I just want him to be like, you know, the one that's happy and wants to go out and do things and not become this. This is not how I raised him to be. To take revenge out on women.Toen de jongen werd gevraagd waarom hij zoveel meisjes lastig heeft gevallen, antwoordde hij: uit verveling. Een foto van de jongen. Zijn gezicht is gecensureerd door de Canadese politie.

MULTIPLATFORM - Een zeventienjarige jongen die via League of Legends bijna 25 vrouwelijke gamers lastigviel, is door de Canadese rechter veroordeeld tot zestien maanden cel. De jongen was lid van Lizard Squad, de hackersgroep die eerder deze week de servers van PlanetSide 2 en H1Z1 hackte.

De jongen nam via League of Legends contact op met gamende meisjes. Wanneer zij vervolgens niet reageerden op zijn vriendschapsverzoeken, begon hij ze lastig te vallen. Dit deed hij bijvoorbeeld door het lokale politiebureau te bellen en te vertellen dat hij de familie van het meisje gegijzeld hield, of zelfs iemand in het huis had vermoord. Ook plaatste hij persoonlijke contactinformatie van de meisjes online en belde hij ze 's avonds en 's nachts herhaaldelijk op.

Een studente aan de University of Arizona moest door de treiterijen zelfs tijdelijk stoppen met haar studie, waardoor ze een vak niet haalde. Twee keer in dezelfde week werd een zwaarbewapende politie-eenheid naar haar huis gestuurd, waarbij haar familieleden onder schot uit huis werden gevoerd.

De acties van de jongen eindigden na een acht uur durende livestream waarin hij meerdere mensen swatte. Kijkers van deze stream gaven de jongen aan bij de politie, waarna hij werd opgepakt. Een deel van de stream is hieronder te bekijken.

De jongen bekende tegenover de politie bijna 25 (voornamelijk vrouwelijke) League of Legends-spelers te hebben lastiggevallen. Hij gaf ook toe dat de onterechte bommelding, die ervoor zorgde dat Disneyland in 2014 Space Mountain tijdelijk sloot, van hem afkomstig was.

De Canadese rechter veroordeelde de jongen eerder deze week tot 16 maanden cel. Aangezien hij er daarvan al acht heeft uitgezeten, zit hij nog tot maart volgend jaar opgesloten. Tijdens zijn celstraf mag hij niet gebruikmaken van het internet. Bovendien moet de jongen na het uitzitten van zijn straf nog acht maanden onder toezicht leven.

De moeder van de jongen liet tegenover de pers weten niet trots te zijn op haar zoon. Ze hoopt dat de celstraf zijn ogen opent:

I just want him to be like, you know, the one that's happy and wants to go out and do things and not become this. This is not how I raised him to be. To take revenge out on women.
Toen de jongen werd gevraagd waarom hij zoveel meisjes lastig heeft gevallen, antwoordde hij: uit verveling.

Een foto van de jongen. Zijn gezicht is gecensureerd door de Canadese politie.

0 Reactie(s) op: Jongen die League of Legends-speelsters lastigviel verdwijnt in cel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.