Mario Kart Tour: alles over de gratis racegame op je smartphone

Door: Joris Peterse | 27 augustus 2019 09:53

Nieuws

Binnenkort verschijnt Mario Kart Tour voor iOS en Android. De populaire racegame, die we kennen van verschillende generaties Nintendo-consoles, is daardoor vanaf september eindelijk te spelen op je smartphone en tablet.

Wat is Mario Kart Tour?

Mario Kart Tour is de vertrouwde racegame, die al kent van Nintendo-consoles, maar dan als een app voor je Android of iPhone en iPad. Tijdens het racen maak je het leven van je opponenten zuur door ze onder andere met schildjes van hun karretje te gooien of het circuit te vullen met bananenschillen.

Mario Kart Tour is een gratis app. Nintendo heeft een verdienmodel ingebouwd van zogenaamde lootboxes, waarmee tegen betaling gegokt kan worden op een kistje dat mogelijk digitale attributen bevat die je helpen tijdens het racen. Ook zijn er microtransacties aanwezig, om bijvoorbeeld wachttijden af te kopen.

Uitstel

Nintendo had de release van Mario Kart Tour gepland voor het eerste kwartaal van 2019. Omdat de gamemaker besloot meer inhoud in het spel te willen brengen, werd de racegame aanvankelijk uitgesteld tot de zomer. Nu moet de race-app definitief op 25 september uitkomen.

Mario Kart Tour
Mario Kart Tour
Mario Kart Tour

Inschrijven voor Mario Kart Tour

Hoewel de game pas op 25 september uit komt, kun je je alvast inschrijven voor een pre-registratie met een Nintendo-account. Voor een select aantal Androidgebruikers is er ook een bètaprogramma om de game vast te testen.

Mario Kart Tour in België

Het is onwaarschijnlijk dat de game in België gespeeld kan worden. Lokale gokwetten, maken het lootbox-systeem onwettig. Wil je vanuit België alsnog kunnen spelen, dan zul je een Nintendo Account uit een ander land moeten hebben en de Android-app sideloaden via bijvoorbeeld APKmirror. Vanwege beperkingen in iOS, zul je Mario Kart Tour in België niet op een andere manier op je iPhone of iPad kunnen installeren.

0 Reactie(s) op: Mario Kart Tour: alles over de gratis racegame op je smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.