Mortal Kombat X

Door: gamersnet | 17 april 2015 10:58

Review

PS4 REVIEW - In 2011 keerde Mortal Kombat succesvol terug naar zijn roots. Heerlijk bruut, bloederig, lomp en vooral voorzien van een uitdagend vechtsysteem. De game was een hit en dus snakken veel fans inmiddels naar een nieuw deel. Het uitstapje in 2013 met DC Universe in de game Injustice: Gods Among Us was best prima, maar toch... Het mist het echte Mortal Kombat-gevoel. Nu is er Mortal Kombat X. Extremer, lomper en vooral leuker dan ooit!

8/10
8/10
PS4 REVIEW - In 2011 keerde Mortal Kombat succesvol terug naar zijn roots. Heerlijk bruut, bloederig, lomp en vooral voorzien van een uitdagend vechtsysteem. De game was een hit en dus snakken veel fans inmiddels naar een nieuw deel. Het uitstapje in 2013 met DC Universe in de game Injustice: Gods Among Us was best prima, maar toch... Het mist het echte Mortal Kombat-gevoel. Nu is er Mortal Kombat X. Extremer, lomper en vooral leuker dan ooit!

Genadeloos

Wie Mortal Kombat (2011) of Injustice gespeeld heeft, zal zich snel thuisvoelen in Mortal Kombat X. Het vechtsysteem is herkenbaar, snel vooral, en de omgevingen zijn op bepaalde plekken interactief. Zo kun je aan lianen slingeren, voorwerpen (en mensen) smijten, met balken klappen uitdelen en nog veel meer. Ook de heerlijke X-Ray is terug, waarbij je de botten van je tegenstanders genadeloos kunt breken op de meest extreme manieren.

Een grote vernieuwing is dat elk personage in Mortal Kombat X 3 variaties kent, die ieder een net iets andere speelstijl met zich meebrengen. Hoewel het vaak maar een ogenschijnlijk kleine variatie aan moves betekent, kan je jezelf hiermee nog meer specialiseren met een favoriet personage. Wil je met Jax liever worstel-achtige combo's maken of gewoon zo hard mogelijk beuken? Wil je Scorpion vooral acties met vuur laten maken of juist een minion op kunnen roepen? Zo heeft elk personage een drietal opties, die er ook qua uiterlijk anders uitzien. De ontwikkelaars spreken graag van grote, strategische variaties. Dat gaat me wat ver, maar het is wel leuk om wat meer keuze te hebben.

[video poster=http://movies2.gamersnet.nl//movies/2014/mortal_kombat_x/mortal_kombat_x_official_launch_trailer_hd1080p.jpg controls]http://movies2.gamersnet.nl//movies/2014/mortal_kombat_x/mortal_kombat_x_official_launch_trailer_hd1080p.mp4[/video]

Hoe meer, hoe beter!

De Story Mode speel je in een paar uurtjes uit, waarbij je een scala aan vechters onder de knoppen hebt gekregen. Het geheel wordt met tussenfilmpjes en zo nu en dan wat eenvoudige quick time events aan elkaar geplakt, waardoor het een stuk leuker is dan alleen maar van gevecht naar gevecht gaan. Een groot gemis is echter het gebrek aan Fatalities. In de verhalende modus is het zelden mogelijk om een gevecht met een Fatality (of Brutality) af te maken, wat toch wel als een domper aanvoelt. Ook het feit dat je een hele 'typische' eindbaas tegenkomt, die nogal fan is van hele krachtige, laffe acties, draagt niet echt bij aan een lekker gevoel na het afronden van het verhaal.

Gelukkig kan je in de overige spelmodi wel volledig losgaan. En hoe! De Fatalities zijn gru-we-lijk! Ontwikkelaar NetherRealm heeft de meest zieke acties weer bedacht en dat uiterst stijlvol op het scherm getoverd. Een mooie motivatie om te blijven spelen is het feit dat je nieuwe moves, waaronder Fatalities en Brutalities, vrij kunt spelen. Hoe meer, hoe beter!

Naast de multiplayer kent Mortal Kombat X ook nog leuk vermaak in de vorm van Living Towers. Deze torens bieden je telkens een nieuwe rij met uitdagingen, waarbij er zowel per uur als dag gewisseld wordt. Deze variatie zal er zeker voor zorgen dat het ook op de langere termijn leuk blijft om de game eens op te starten.

[video poster=http://movies2.gamersnet.nl//movies/2014/mortal_kombat_x/mortal_kombat_x_shaolin_trailer_hd720p.jpg controls]http://movies2.gamersnet.nl//movies/2014/mortal_kombat_x/mortal_kombat_x_shaolin_trailer_hd720p.mp4[/video]

DLC

De minpunten bestaan dit keer vooral uit nadelen van het DLC-tijdperk waarin we leven. Er missen wat vechters in de game en de verwachting is dat deze nog wel in de vorm van betaalde pakketten gekocht kunnen worden. Goro is het eerste voorbeeld, die direct in de selectielijst een duidelijk koop nu opgeplakt heeft gekregen.

Ook kan je tokens kopen voor het uitvoeren van eenvoudige Fatalities of de mogelijkheid om gevechten over te slaan. Een eenvoudige Fatality houdt in dat je alleen maar de rechter trigger en een andere knop hoeft in te drukken. Succes verzekerd. Deze tokens verdien je af en toe ook tijdens het spelen, dus gebruik die vooral en ga er zeker geen extra geld aan uitgeven. De knoppencombinaties om tot een geslaagde Fatality te komen, zijn zeker niet onmogelijk. Het gros van de acties zal je snel onder de knie kunnen krijgen.

Conclusie

Mortal Kombat X bouwt verder op de hele solide basis van MK9, met een vleugje Injustice. Er zijn zeker wat minpunten, zoals de matige Story Mode en het feit dat er nogal wat content in de vorm van betaalde DLC zal gaan komen. Toch heeft de game het meest belangrijke aspect subliem voor elkaar: de gameplay. Het vechten gaat bijzonder soepel, je kunt nog meer specialiseren met de 3 variaties per character en met een beetje oefenen gooi je er al heel wat lekkere combo's of gruwelijke Fatalities uit. Als NetherRealm iets minder gierig was geweest qua content, had er een dikke 9 ingezeten. Nu schurkt de game er met een 8,5 tegenaan. Wil je een toffe, bloederige beat 'm up? Mortal Kombat X is op dit moment de beste keus.

0 Reactie(s) op: Mortal Kombat X

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.