Nintendo-liefhebbers opgelet: nep-Amiibo's in omloop

Door: gamersnet | 04 juni 2015 20:37

Games

De komst van de Amiibo's heeft Nintendo geen windeieren gelegd. Net als de succesvolle series Skylanders en Disney Infinity, verkopen de interactieve figuurtjes zeer goed. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat nagemaakte Amiibo's ten tonele zouden verschijnen en die tijd die je wist dat zou komen, is nu aangebroken.

De website Info Amiibo wist namelijk te melden dat vervalste Mario, Link, Pikachu en Samus Amiibo's zijn opgedoken. De details in deze namaak figuren komen niet overeen met het legitieme product. Zo zijn de kleuren van Mario niet gelijk aan het origineel en bij Samus is er overduidelijk sprake van een lange nek. Een belangrijke weggever is ook het feit dat de verpakking niet overeen komt met die van de authentieke versies. De namaak is daarbij ook alleen cosmetisch, hetgeen wil zeggen dat de poppetjes naast staan op een kastje geen enkele functie hebben. Alleen de originelen beschikken over de zogeheten NFC-chip die Mario en de zijnen in je game transporteert

Het moge duidelijk zijn als je Amiibo koopjes gaat zoeken, let er dan vooral op dat je bij een betrouwbare online winkel gaat kijken en vermijd verdacht goedkope aanbiedingen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van de weinig legitieme Amiibo.

1 Reactie(s) op: Nintendo-liefhebbers opgelet: nep-Amiibo's in omloop

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 4 juni 2015 21:46 darknessblade
  had eigenlijk verwacht dat de fake-sellers wel zo slim waren om er een cheap NFC-chipje in te doen die de code in de originele na-aapt.

  dit was mogelijk met de oude OV-kaarten dus vrijwel ook mogelijk met de amiibo fakes

  dit kan je ook zelf doen. met de juiste tools (advanced NFC-reader/writer)

  en de amiibo's van vrienden.

  zoals dit:
  http://www.nintendolife.com/news/2015/01/video_hacker_demonstrates_fully_functional_game_and_watch_amiibo_in_super_smash_bros_for_wii_u

  als je de data van een amiibo aanpas kan je unreleased amiibos krijgen (skills zijn nodig)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.