Nintendo-liefhebbers opgelet: nep-Amiibo zijn volop in omloop

Door: gamersnet | 04 juni 2015 10:37

Games

MULTIPLATFORM - De komst van de Amiibo heeft Nintendo geen windeieren gelegd. Net als de succesvolle series Skylanders en Disney Infinity, verkopen de interactieve figuurtjes zeer goed. Het logische gevolg van een populair product, is de interesse van derden die een slaatje willen slaan uit het succes, of dat nu fake horloges zijn of een creatief nagemaakt poloshirt. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat nagemaakte Amiibo ten tonele zouden verschijnen en die tijd die je wist dat zou komen, is nu aangebroken. Info Amiibo wist namelijk te melden dat vervalste Mario, Link, Pikachu en Samus Amiibo zijn opgedoken. De details in deze namaak figuren komen niet overeen met het legitieme product. Zo zijn de kleuren van Mario niet gelijk aan het origineel en bij Samus is er overduidelijk sprake van een lange nek. Een belangrijke weggever is ook het feit dat de verpakking niet overeen komt met die van de authentieke versies. De namaak is daarbij ook alleen cosmetisch, hetgeen wil zeggen dat de poppetjes naast staan op een kastje geen enkele functie hebben. Alleen de originelen beschikken over de zogeheten NFC-chip die Mario en de zijnen in je game transporteert Het moge duidelijk zijn als je Amiibo koopjes gaat zoeken, let er dan vooral op dat je bij een betrouwbare online winkel gaat kijken en vermijd verdacht goedkope aanbiedingen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van de weinig legitieme Amiibo.

MULTIPLATFORM - De komst van de Amiibo heeft Nintendo geen windeieren gelegd. Net als de succesvolle series Skylanders en Disney Infinity, verkopen de interactieve figuurtjes zeer goed. Het logische gevolg van een populair product, is de interesse van derden die een slaatje willen slaan uit het succes, of dat nu fake horloges zijn of een creatief nagemaakt poloshirt. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat nagemaakte Amiibo ten tonele zouden verschijnen en die tijd die je wist dat zou komen, is nu aangebroken.

Info Amiibo wist namelijk te melden dat vervalste Mario, Link, Pikachu en Samus Amiibo zijn opgedoken. De details in deze namaak figuren komen niet overeen met het legitieme product. Zo zijn de kleuren van Mario niet gelijk aan het origineel en bij Samus is er overduidelijk sprake van een lange nek. Een belangrijke weggever is ook het feit dat de verpakking niet overeen komt met die van de authentieke versies. De namaak is daarbij ook alleen cosmetisch, hetgeen wil zeggen dat de poppetjes naast staan op een kastje geen enkele functie hebben. Alleen de originelen beschikken over de zogeheten NFC-chip die Mario en de zijnen in je game transporteert

Het moge duidelijk zijn als je Amiibo koopjes gaat zoeken, let er dan vooral op dat je bij een betrouwbare online winkel gaat kijken en vermijd verdacht goedkope aanbiedingen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van de weinig legitieme Amiibo.

0 Reactie(s) op: Nintendo-liefhebbers opgelet: nep-Amiibo zijn volop in omloop

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.