Nintendo presenteert donderdag NX-console

Door: Daan Doedens | 20 oktober 2016 10:14

Nieuws

Nintendo presenteert donderdagmiddag dan eindelijk de langverwachte Nintendo NX. Om 16:00 Nederlandse tijd zal in elk geval een klein tipje van de sluier opgelicht worden, en misschien zelfs wel een heel grote.

Dat er nog weinig bekend is over de NX, mag al een klein wonder heten. Nintendo heeft het voor elkaar gekregen veel informatie binnenskamers te houden. Dat betekent wel dat we nog weinig kunnen zeggen over de nieuwe console. Lees ook:De 10 beste games voor de Nintendo 3DS.

Handheld en console

Een van de dingen die al wel in de geruchtenmolen terecht is gekomen, is dat de NX waarschijnlijk een combinatie is van een normale console en een handheld. Het apparaat kan dan aan een televisie gekoppeld worden om games te spelen in hoge kwaliteit, en kan worden losgehaald en onderweg worden gebruikt.

Dat zou ook inhouden dat er weer 'ouderwetse' cartridges in de console kunnen worden gestopt. Die moeten beelden van 1080p met 60 frames per seconde op je scherm kunnen toveren.

Prijs en releasedatum

De console annex handheld gaat waarschijnlijk rond de 300 euro kosten. De officiële release staat gepland voor maart, maar daarover zal Nintendo tijdens de aankondiging vanmiddag ongetwijfeld meer informatie prijsgeven.

Wat er precies wordt aangekondigd, is overigens nog niet helemaal duidelijk. Zeker is wel dat er een trailer van drie minuten gaat worden getoond, maar of ook een fysieke NX voorbij komt, moeten we nog maar afwachten. Op computertotaal.nl vind je in elk geval alle informatie rondom de aankondiging.

0 Reactie(s) op: Nintendo presenteert donderdag NX-console

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.