Nintendo Switch aangekondigd, console komt in maart 2017

Door: gamer-nl | 20 oktober 2016 16:10

Nieuws

Nintendo heeft vandaag in een filmpje zijn nieuwe console uit de doeken gedaan: de Nintendo Switch. De console komt in maart 2017 uit.

Het filmpje toonde dat het om een console gaat die zowel thuis op televisie als onderweg als handheld speelbaar is. De controller functioneert tegelijk als handheld en heeft een touch-screen.

Daarnaast kunnen er aan de zijkanten van het scherm elementen worden gekoppeld met knoppen en analoge sticks die voor extra besturingsopties zorgen. Thuis of onderweg kan tevens een traditionele controller worden gebruikt.

Games komen op SD-kaarten en kunnen zowel op televisie als onderweg worden gespeeld. Nintendo liet zien hoe The Legend of Zelda: Breath of the Wild speelbaar was. Daarnaast liet het bedrijf The Elder Scrolls 5: Skyrim speelbaar zien. Vermoedelijk gaat het om de Special Edition die binnenkort uitkomt op Xbox One en PlayStation 4.

Maart 2017

Nintendo liet tevens andere games zien, waaronder een NBA-game, Splatoon, Mario Kart en een driedimensionale Mario-platformer. Het is vooralsnog niet bekend of het om compleet nieuwe games gaat, conceptbeelden om kijkers van het filmpje duidelijk te maken hoe de console werkt, of ports van Wii U-games.

De console moet in maart 2017 uitkomen. Een prijs is nog niet aangekondigd.

0 Reactie(s) op: Nintendo Switch aangekondigd, console komt in maart 2017

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.