Nintendo Switch gebruikt NVIDIA Tegra

Door: Jeroen Boer | 20 oktober 2016 17:39

Nieuws

Nintendo maakte niets bekend over de verdere technologie van de Switch, maar chipfabrikant NVIDIA heeft onthuld dat de Switch NVIDIA-technologie gebruikt. De Switch bevat een speciaal ontworpen NVIDIA Tegra-Soc.

De afgelopen tijd lekte er sporadisch informatie uit over de spelcomputer die tot nu toe bekend stond als de Nintendo NX. Een van die geruchten was dat Nintendo had gekozen voor een SoC van NVIDIA. Na Nintendo’s onthulling van de Nintendo Switch heeft NVIDIA op een blog bevestigd dat de Switch inderdaad is voorzien van een NVIDIA-chip. De Nintendo Switch bevat een speciaal ontworpen Tegra-Soc waarin een NVIDIA-gpu van de Pascal-generatie is verwerkt. NVIDIA heeft zelf met de Shield ook al een gamingtablet op basis van een oudere variant van de Tegra op de markt gebracht.

Unieke software

Heel veel meer details geeft NVIDIA verder niet, wel wordt in heel algemene termen nog iets over de software verteld. Volgens NVIDIA draait de Nintendo Switch op volledig uniek ontworpen software zoals een physics engine en bibliotheken. NVIDIA heeft naar eigen zeggen daarnaast nieuwe game API’s gemaakt om alle kracht uit de Tegra te persen. De nieuwste API, NVN, zou zelfs speciaal bedoeld zijn om ‘lichtgewicht snelle spellen naar de massa te brengen’. Het is ons niet helemaal duidelijk waar NVIDIA precies op doelt, maar een goede gok lijkt ons dat hiermee bedoeld wordt dat de technologie efficiënt omgaat met de kracht en daarmee ook de accu van de Switch.

Sony’s PlayStation 4 en Microsofts Xbox maken overigens gebruik van een SoC van AMD. Nintendo gebruikte voor de Wii U, Wii en GameCube een gpu van AMD.

Bron: NVIDIA

0 Reactie(s) op: Nintendo Switch gebruikt NVIDIA Tegra

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.