PS4 en Xbox One verslaan PS3 en Xbox 360 met ruime cijfers

Door: gamersnet | 06 juni 2015 09:38

Nieuws

MULTIPLATFORM - Analisten voorspellen graag. Zeker als het gaat om de toekomst van de game-industrie. Meer dan eens wordt door hen de verwachting uitgesproken dat het type console dat wij vandaag de dag bij de televisie hebben staan, zijn bestaansrecht zal verliezen. De toekomst van de consoles is volgens veel voorspellers van de koude grond een pc-achtige uitvoering. Een console waarvan de onderdelen afzonderlijk vervangen kunnen worden om de tand des tijds te doorstaan. Ook is een diskloze toekomst een nadrukkelijke verwachting, waarbij consoles zonder diskdrive een logisch gevolg zijn. Misschien is de toekomst er zelfs wel één waarin wij games alleen nog uit de cloud slurpen. Recente ontwikkelingen wijzen zeker richting een sterke toename van digitale aankopen, maar de cijfers van VGCharts spreken de voorspelling dat traditionele consoles hun beste tijd hebben gehad juist tegen. Uit een vergelijking van de verkoopcijfers van de PlayStation 4 en Xbox One met hun voorgangers, blijkt namelijk dat consoles het beter doen dan ooit. Waar de last-gens gedurende de eerste 18 maanden op 22 miljoen verkochte exemplaren wisten te komen, bleken de PlayStation 4 en de Xbox One goed voor bijna 35 miljoen apparaten over dezelfde periode. Bij de vergelijking is het wel noodzakelijk om op te merken dat de PlayStation 3 bij de lancering voor 599 euro over de toonbank ging en de PlayStation 4 met 399 euro flink gunstiger aan de man werd gebracht. Dit ruime verschil kan zomaar één van de redenen zijn voor het toegenomen succes. In de cijfers van de new-gen is de PlayStation 4 namelijk goed voor dik 22 miljoen van de 35 miljoen verkochte exemplaren. Tussen de Xbox 360 en de Xbox One was er bij de release geen prijsverschil, hoewel er wel een Xbox 360 Core-editie verscheen met een voordeel van 100 euro.

MULTIPLATFORM - Analisten voorspellen graag. Zeker als het gaat om de toekomst van de game-industrie. Meer dan eens wordt door hen de verwachting uitgesproken dat het type console dat wij vandaag de dag bij de televisie hebben staan, zijn bestaansrecht zal verliezen. De toekomst van de consoles is volgens veel voorspellers van de koude grond een pc-achtige uitvoering. Een console waarvan de onderdelen afzonderlijk vervangen kunnen worden om de tand des tijds te doorstaan. Ook is een diskloze toekomst een nadrukkelijke verwachting, waarbij consoles zonder diskdrive een logisch gevolg zijn. Misschien is de toekomst er zelfs wel één waarin wij games alleen nog uit de cloud slurpen.

Recente ontwikkelingen wijzen zeker richting een sterke toename van digitale aankopen, maar de cijfers van VGCharts spreken de voorspelling dat traditionele consoles hun beste tijd hebben gehad juist tegen. Uit een vergelijking van de verkoopcijfers van de PlayStation 4 en Xbox One met hun voorgangers, blijkt namelijk dat consoles het beter doen dan ooit. Waar de last-gens gedurende de eerste 18 maanden op 22 miljoen verkochte exemplaren wisten te komen, bleken de PlayStation 4 en de Xbox One goed voor bijna 35 miljoen apparaten over dezelfde periode.

Bij de vergelijking is het wel noodzakelijk om op te merken dat de PlayStation 3 bij de lancering voor 599 euro over de toonbank ging en de PlayStation 4 met 399 euro flink gunstiger aan de man werd gebracht. Dit ruime verschil kan zomaar één van de redenen zijn voor het toegenomen succes. In de cijfers van de new-gen is de PlayStation 4 namelijk goed voor dik 22 miljoen van de 35 miljoen verkochte exemplaren. Tussen de Xbox 360 en de Xbox One was er bij de release geen prijsverschil, hoewel er wel een Xbox 360 Core-editie verscheen met een voordeel van 100 euro.

0 Reactie(s) op: PS4 en Xbox One verslaan PS3 en Xbox 360 met ruime cijfers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.