Ruim 4000 mensen woonden begrafenis Iwata bij

Door: gamersnet | 18 juli 2012 02:42

Games

GAME NIEUWS - Afgelopen maandag bereikte ons het vreselijke nieuws dat Nintendo-directeur Satoru Iwata overleden was op 55-jarige leeftijd. De man kampte al geruime tijd met galblaaskanker, een aandoening die hem uiteindelijk het leven kostte. Dezelfde dag nog volgden veel ontroerende reacties vanuit de game-industrie en dat het daar niet bij bleef, werd tijdens Iwata's begrafenis duidelijk. De dienst, die verspreid over twee dagen gehouden werd in een tempel in Kyoto, kon rekenen op veel bezoekers. Op de eerste dag kwamen ruim 2600 mensen opdagen om hun respect te betuigen, de tweede dag stond 1500 man in de rij. Sommigen hadden hun 3DS meegenomen, aangezien deze handheld op Nintendo's E3-persconferentie in 2010 door Iwata zelf werd onthuld. Genyo Takeda, de directeur van Nintendo's R&D-afdeling, vertelde vrijdag in een lofrede dat Iwata de zaadjes heeft geplant van planten die mensen over de hele wereld vrolijk zullen maken. Takeda beloofde dat hij en Miyamoto ervoor zullen zorgen dat deze zaadjes zullen blijven groeien.

GAME NIEUWS - Afgelopen maandag bereikte ons het vreselijke nieuws dat Nintendo-directeur Satoru Iwata overleden was op 55-jarige leeftijd. De man kampte al geruime tijd met galblaaskanker, een aandoening die hem uiteindelijk het leven kostte. Dezelfde dag nog volgden veel ontroerende reacties vanuit de game-industrie en dat het daar niet bij bleef, werd tijdens Iwata's begrafenis duidelijk.

De dienst, die verspreid over twee dagen gehouden werd in een tempel in Kyoto, kon rekenen op veel bezoekers. Op de eerste dag kwamen ruim 2600 mensen opdagen om hun respect te betuigen, de tweede dag stond 1500 man in de rij. Sommigen hadden hun 3DS meegenomen, aangezien deze handheld op Nintendo's E3-persconferentie in 2010 door Iwata zelf werd onthuld.

Genyo Takeda, de directeur van Nintendo's R&D-afdeling, vertelde vrijdag in een lofrede dat Iwata de zaadjes heeft geplant van planten die mensen over de hele wereld vrolijk zullen maken. Takeda beloofde dat hij en Miyamoto ervoor zullen zorgen dat deze zaadjes zullen blijven groeien.

0 Reactie(s) op: Ruim 4000 mensen woonden begrafenis Iwata bij

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.