Speel PUBG en Fortnite op je smartphone

Door: Remmelt Mastebroek | 22 maart 2018 08:49

Review

De grootste Battle Royale-games Fortnite en PlayerUnknown's Battlegrounds komen naar de smartphone. Fortnite is sinds vorige week speelbaar als een bèta op iOS waar je een uitnodiging voor nodig hebt. PUBG, dat eerst alleen in China te spelen was, is nu wereldwijd uitgerold.

De grootste gamesensaties van het afgelopen jaar zijn nu plots overal te spelen. Of je nu in de trein of op de wc zit, je kan met je smartphone een potje spelen. Het beste van dit alles is dat het nog goed werkt ook. De makers van beide games hebben verschillende dingen veranderd om de games goed speelbaar te maken op een klein smartphone-schermpje.

PUBG

Zowel Fortnite als PUBG zijn games met veel details. Je hebt een volledige 3d-wereld, verschillende items, een inventory, een scope op je wapen, enzovoort. Het is dan ook een behoorlijke klus om dit allemaal goed op een klein touchscreen te krijgen. In beide games staan er dan ook behoorlijk wat knoppen in het beeld.

De knoppen worden gebruikt om bijvoorbeeld te kruipen, herladen en rond te kijken. Ik kan wel zeggen dat dat niet altijd even goed werkt. In Fortnite drukte ik regelmatig de springknop in. In PUBG heb ik regelmatig per ongeluk mijn volledige magazijn leeggeschoten terwijl ik probeerde rond te kijken.

PUBG

Nieuwe wapens, betere helmen of rugzakken raap je automatisch op en draag je zonder stil te staan. Scopes en andere upgrades worden ook automatisch op je wapens geplaatst. Wil je van wapens ruilen of andere attachment gebruiken, dan doe je dat wel handmatig.

Het meest lastige aan spelen op smartphones is richten, omdat je vinger op het scherm een stuk minder precies is dan richten met een muis. Gelukkig helpen beide games je op weg met een stukje automatisch richten waardoor je alsnog met gemak een headshot maakt.

Beter?

Fortnite werkt beter op smartphones. Dat komt vooral omdat PUBG-potjes twee keer zo lang kunnen duren.

Dat neemt niet weg dat PUBG Mobile minder goed is. Mijn tip, probeer beide games eens uit en kijk wat je het beste bevalt.

Tip: PUBG is alleen te vinden op de App Store en Google Play als je zoekt op 'Tencent PUBG'. Fortnite: Battle Royale is voorlopig invite only op iOS, een Android-versie is er nog niet.

0 Reactie(s) op: Speel PUBG en Fortnite op je smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.