Steam gaat PS4-controller ondersteunen

Door: Jeroen Boer | 13 oktober 2016 17:34

Nieuws

Ben je een pc-gamer speelt via Steam en ook in bezit van een PlayStation 4? Dan kun je de PS4-controller binnenkort ook gebruiken binnen Steam. Uit een presentatie die gegeven is op de SteamDevDays blijkt dat Steam binnenkort ondersteuning krijgt voor Sony’s DualShock 4 controller.

Valve, de eigenaar van Steam, verkoopt zelf de Steam Controller. Deze controller is dankzij veel knoppen en aanraakgevoelige vlakken zo te configureren dat ook spellen die muis en toetsenbord vereisen toch speelbaar zijn. Niet iedereen vind de Steam Controller fijn. Veel pc-gamers gebruiken dan ook een Xbox-controller van Microsoft, maar die kent minder mogelijkheden dan Valves eigen controller. Binnenkort kunnen Steam-gamers na een update voor Steam echter ook aan de slag met de DualShock 4-controller voor de PlayStation 4. Dat blijkt uit een presentatie die gegeven is op de SteamDevDays. Lees ook: In 3 stappen PS4-games streamen op je pc of Mac

Uitgebreide configuratie

Volgens Valve heeft Sony’s PS4-controller genoeg mogelijkheden om hem vrijwel identiek te kunnen configureren als Valves eigen controller. Zo is de DualShock 4 bijvoorbeeld voorzien van een touchpad. Wanneer de update is uitgerold, dan kun je de DualShock 4 helemaal naar wens configureren via de Steam-software. Zo kun je de touchpad bijvoorbeeld gebruiken als muisvervanger. Ook de ingebouwde gyroscoop is beschikbaar in Steam. Naast ondersteuning voor de PS4-controller is het de bedoeling dat Steam nog meer controllers gaat ondersteunen.

Net als de Steam Controller kun je de PS4-controller straks uitgebreid configureren.

Bron: Gamasutra

0 Reactie(s) op: Steam gaat PS4-controller ondersteunen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.