Streamingdienst GeForce Now ook voor pc's

Door: lub-snoek | 05 januari 2017 11:26

Nieuws

Tijdens de CES in Las Vegas heeft Nvidia Geforce Now voor pc's aangekondigd. Hiermee kunnen gebruikers tegen betaling gebruik maken van supercomputers in de cloud, waarmee ze overal hun favoriete pc-games kunnen spelen. Nvidia wil hiermee gebruikers tegemoet komen met een verouderde pc.

Cloud

Het was al eerder mogelijk om games naar meerdere apparaten te streamen met bijvoorbeeld Cloud Gaming van Nvidia. Met Geforce Now voor pc's kunnen gebruikers echter een volledige game-pc gebruiken via de cloud en daarop hun spellen spelen. Lees ook: Samsung pakt uit met Chromebooks en gaminglaptops.

Uiteraard staat ook Steam op de virtuele pc.

De machines die je via Geforce Now kunt gebruiken zijn voorzien van de populairste digitale winkels voor games. Zo kunnen gebruikers games spelen uit de winkels van Steam, Battle.net en Uplay. Door in te loggen met je account bij de desbetreffende winkels, haalt de cloud-machine automatisch je voortgang op.

Mac

Vooral voor Mac-gebruikers is er veel te winnen op het gebied van gaming. Gebruikers kunnen simpelweg de GeForce Now Steam-app downloaden en installeren. Bij het openen van Steam, krijg je een Windows-versie te zien. Dit betekent dat spellen die normaal gesproken niet beschikbaar waren voor Mac, ook niet voor Steam-gebruikers, nu wel beschikbaar zijn via GeForce Now.

Steam krijgt een aparte app voor GeForce Now.

Kosten

Hoewel GeForce Now met gebruik van Nvidia Shield een vast bedrag per maand kost, gaat de dienst voor pc's zo'n 25 dollar voor 20 uur gamen kosten. Gebruikers kunnen zelf bepalen wat voor specificaties ze in hun cloud-machine willen, wat ook de prijs per uur weer aanpast. De Early Acces is vanaf maart 2017 beschikbaar.

Voor hardcore gamers is het met deze tarieven al vrij snel goedkoper om zelf een machine te bouwen of te kopen. Toch kan GeForce Now wel interessant zijn voor Mac-gebruikers die een game willen proberen of iemand die zijn huidige games af en toe met betere graphics wil spelen.

0 Reactie(s) op: Streamingdienst GeForce Now ook voor pc's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.