Toekomstige DLC Dragon Age: Inquisition niet naar last-gen consoles

Door: gamersnet | 07 juli 2012 21:00

Games

MULTIPLATFORM - BioWare heeft bekendgemaakt dat alle toekomstige DLC alleen uitkomt voor current-gen consoles en de pc. De Xbox 360 en PlayStation 3 vallen voortaan dus buiten de boot. De reden dat BioWare de vorige generatie consoles laat vallen, is vooralsnog giswerk. In een interview met EuroGamer in maart gaf creative director Mike Laidlaw aan dat de Xbox 360 en PlayStation 3 geheugenbeperkingen hebben. Toen was dat nog geen probleem, want het stimuleerde de creativiteit: in plaats van meer vijanden in te zetten, moesten de vijanden beter samenwerken. Zo werd het geheugenprobleem omzeild, want minder vijanden gebruiken natuurlijk minder geheugen. Het zou kunnen dat die geheugenbeperkingen nu tóch leiden tot de virtuele dood van The Inquisition op de last-gen-consoles. Eerder vandaag meldden al je oude savegames kunt overzetten naar de current-gen consoles. Je hoeft dus niet te vrezen dat je de game helemaal opnieuw moet spelen als je toekomstige DLC voor Dragon Age: Inquisition wilt spelen. Wel moet je natuurlijk de PlayStation 4- of Xbox One-versie in huis hebben.

MULTIPLATFORM - BioWare heeft bekendgemaakt dat alle toekomstige DLC alleen uitkomt voor current-gen consoles en de pc. De Xbox 360 en PlayStation 3 vallen voortaan dus buiten de boot.

De reden dat BioWare de vorige generatie consoles laat vallen, is vooralsnog giswerk. In een interview met EuroGamer in maart gaf creative director Mike Laidlaw aan dat de Xbox 360 en PlayStation 3 geheugenbeperkingen hebben. Toen was dat nog geen probleem, want het stimuleerde de creativiteit: in plaats van meer vijanden in te zetten, moesten de vijanden beter samenwerken. Zo werd het geheugenprobleem omzeild, want minder vijanden gebruiken natuurlijk minder geheugen. Het zou kunnen dat die geheugenbeperkingen nu tóch leiden tot de virtuele dood van The Inquisition op de last-gen-consoles.

Eerder vandaag meldden al je oude savegames kunt overzetten naar de current-gen consoles. Je hoeft dus niet te vrezen dat je de game helemaal opnieuw moet spelen als je toekomstige DLC voor Dragon Age: Inquisition wilt spelen. Wel moet je natuurlijk de PlayStation 4- of Xbox One-versie in huis hebben.

0 Reactie(s) op: Toekomstige DLC Dragon Age: Inquisition niet naar last-gen consoles

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.