Topspel Beyond Good and Evil gratis te downloaden

Door: Jeroen Boer | 08 oktober 2016 08:11

Blog

Goed nieuws! Beyond Good & Evil is binnenkort gratis te downloaden. Wat, hoor ik je zeggen? De kans is (helaas) groot dat Beyond Good & Evil je niets zegt. Dit spel verscheen bijna dertien jaar geleden en was niet heel succesvol. Jammer, want het is één van de beste spellen die ik ooit gespeeld heb.

Speluitgever Ubisoft bestaat dit jaar dertig jaar en geeft daarom iedere maand een gratis spel weg aan gebruikers van hun digitale platform Uplay. Binnenkort is dat Beyond Good & Evil, een van de beste spellen die ik ooit gespeeld heb. Om Beyond Good & Evil op 12 oktober gratis te krijgen zul je dus even een Uplay-accountje aan moeten maken. Wat mij betreft de moeite meer dan waard, want Beyond Good & Evil is echt een pareltje.

Beyond Good & Evil verscheen in 2013 voor pc, PlayStation 2, Xbox en GameCube. In reviews scoorde het spel alleen maar lof, maar helaas werd het door gamers niet goed opgepikt. Waarschijnlijk een voordeeltje voor jou, want de kans is klein dat je het spel al gespeeld hebt.

Fotograferen, sneaken en racen

Hoofdpersoon is de fotojournalist Jade die in geldnood zit en daarom een klus aanneemt om alle dieren van de planeet te fotograferen. Ondertussen zul je ook nog "even" een criminele organisatie moeten oprollen. Qua gameplay betekent dit dat je vijanden moet ontwijken door te sneaken en gebieden moet verkennen. Ondertussen moet je ook nog zoeken naar alle dieren en daar een mooie foto van schieten. Voor die foto’s krijg je weer geld wat je nodig hebt. Niet alleen om dat je in geldnood zat, maar ook om je hovercraft te upgraden waarmee je op meer plekken in de wereld kan komen.

Want had ik het al over die hovercraft gehad? Niet alleen gebruik je die om in nieuwe gebieden te komen: je moet er ook mee racen en zelfs tijdens achtervolgingen vechten. Beyond Good & Evil is hierdoor al snel een meeslepend avontuur en wordt door veel gamers die het gespeeld hebben zelfs vergeleken met een Zelda-spel. Toevalligerwijs (?) trouwens één van mijn favoriete spelseries.

Verder wil ik eigenlijk niet teveel weggeven, want ik vind dat je het verdient om in het spel te stappen zonder teveel voorkennis. Onthoud natuurlijk wel dat dit spel dertien jaar oud is en dat de spelmechanismen daarom zeker als je moderne stealthgames gewend bent soms simpel of ouderwets overkomen.

Beyond Good & Evil 2?

Beyond Good & Evil was oorspronkelijk bedoeld als een trilogie, maar het geringe succes gooide die plannen in het water. Fans, waaronder ik, wachten al jarenlang op een vervolg en geruchten zijn er al jarenlang. In 2008 verscheen zelfs al een teaser trailer die je hieronder kunt zien. Volgens de laatste geruchten zou Beyond Good & Evil 2 met de komst van Nintendo’s nieuwe spelcomputer Nintendo NX eindelijk echt gaan komen. Ik hoop het en stiekem hoop ik zelfs dat Ubisoft het eerste deel nu gratis weggeeft als lekkermakertje. Tot die tijd vermaak ik me in ieder geval met het opnieuw spelen van het originele deel.

0 Reactie(s) op: Topspel Beyond Good and Evil gratis te downloaden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.