Vernieuwde PlayStation 4 met 1TB harde schijf lijkt aanstaande

Door: gamersnet | 02 juni 2015 11:31

Games

PS4 - Uit documenten van de Amerikaanse keuringsdienst Federal Communications Commission blijkt dat Sony twee nieuwe modellen van de PlayStation 4 ter certificering heeft aangeboden. Het gaat hier grotendeels om kleine wijzigingen van de componenten in de PlayStation 4 en dus geen complete revisie zoals bij een Slim-model, waardoor de console iets lichter is en minder stroom lijkt te verbruiken. Vermoedelijk zorgt de verandering in componenten van de PlayStation 4 niet alleen voor een zuiniger console, maar kan Sony het apparaat ook voor een lagere kostprijs produceren. Hierdoor stijgt Sony's winstmarge per console, al is het ook mogelijk dat deze lagere productiekosten er toe leiden dat de adviesprijs van de PlayStation 4 verlaagd wordt. Daarnaast zal één van deze modellen niet langer een 500GB harde schijf bevatten, maar wordt deze voorzien van een harde schijf met een grootte van 1TB. Voor veel gamers is dit een welkome verbetering, want met games als Grand Theft Auto 5, die ruim 50GB schijfruimte vereist, is je harde schijf momenteel vrij snel gevuld. Overigens is het momenteel wel mogelijk, en zelfs vrij gemakkelijk, om zelf een andere harde schijf in je PlayStation 4 te plaatsen. Een aannemelijk moment om deze vernieuwde PlayStation 4 officieel te onthullen en wellicht ook een prijsverlaging van de console aan te kondigen, is natuurlijk de E3. Deze gamebeurs gaat op 15 juni van start in Los Angeles. De persconferentie van Sony vindt plaats om 3.00 uur in de nacht van 15 op 16 juni.

PS4 - Uit documenten van de Amerikaanse keuringsdienst Federal Communications Commission blijkt dat Sony twee nieuwe modellen van de PlayStation 4 ter certificering heeft aangeboden. Het gaat hier grotendeels om kleine wijzigingen van de componenten in de PlayStation 4 en dus geen complete revisie zoals bij een Slim-model, waardoor de console iets lichter is en minder stroom lijkt te verbruiken. Vermoedelijk zorgt de verandering in componenten van de PlayStation 4 niet alleen voor een zuiniger console, maar kan Sony het apparaat ook voor een lagere kostprijs produceren. Hierdoor stijgt Sony's winstmarge per console, al is het ook mogelijk dat deze lagere productiekosten er toe leiden dat de adviesprijs van de PlayStation 4 verlaagd wordt.

Daarnaast zal één van deze modellen niet langer een 500GB harde schijf bevatten, maar wordt deze voorzien van een harde schijf met een grootte van 1TB. Voor veel gamers is dit een welkome verbetering, want met games als Grand Theft Auto 5, die ruim 50GB schijfruimte vereist, is je harde schijf momenteel vrij snel gevuld. Overigens is het momenteel wel mogelijk, en zelfs vrij gemakkelijk, om zelf een andere harde schijf in je PlayStation 4 te plaatsen.

Een aannemelijk moment om deze vernieuwde PlayStation 4 officieel te onthullen en wellicht ook een prijsverlaging van de console aan te kondigen, is natuurlijk de E3. Deze gamebeurs gaat op 15 juni van start in Los Angeles. De persconferentie van Sony vindt plaats om 3.00 uur in de nacht van 15 op 16 juni.

0 Reactie(s) op: Vernieuwde PlayStation 4 met 1TB harde schijf lijkt aanstaande

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.