Xbox One krijgt compleet nieuw dashboard

Door: gamersnet | 16 juni 2012 13:52

Games

XBOX ONE - Eind dit jaar zal Microsoft een nieuwe grote update lanceren voor de Xbox One, waarbij niet alleen de backwards compatibility zal worden toegevoegd, maar ook het dashboard van de console een flinke opfrisbeurt zal krijgen. In deze vernieuwde update draait volgens Major Nelson en Richard Irving van het Xbox Engineering Team alles om snelheid. Alles moet nog sneller toegankelijk worden voor de gamer en daarvoor is onder andere een extra snelmenu toegevoegd aan de linkerkant. In de video hieronder wordt de nieuwe interface uitgebreid aan jullie uitgelegd en zien we dat bij het opstarten van de console een compleet nieuwe lijstweergave tevoorschijn komt. Alle informatie bevindt zich nu onder elkaar, aangevoerd met een aantal recentelijk gebruikte games en apps. Je pins, welke je eerste aan de linkerkant terugvondt, zijn nu naar onderen verschoven. Zoals gezegd draait alles om snelheid en toegankelijkheid en daarom is het snelmenu dat aan de linkerkant is toegevoegd op ieder moment makkelijk te bereiken. Tijdens het gamen druk je twee keer op de Xbox-knop, waarop het snelmenu tevoorschijn komt. Hierin kun je gemakkelijk vrienden een bericht sturen of toevoegen aan je party, maar ook snel instellingen van je Xbox wijzigen.

XBOX ONE - Eind dit jaar zal Microsoft een nieuwe grote update lanceren voor de Xbox One, waarbij niet alleen de backwards compatibility zal worden toegevoegd, maar ook het dashboard van de console een flinke opfrisbeurt zal krijgen. In deze vernieuwde update draait volgens Major Nelson en Richard Irving van het Xbox Engineering Team alles om snelheid. Alles moet nog sneller toegankelijk worden voor de gamer en daarvoor is onder andere een extra snelmenu toegevoegd aan de linkerkant.

In de video hieronder wordt de nieuwe interface uitgebreid aan jullie uitgelegd en zien we dat bij het opstarten van de console een compleet nieuwe lijstweergave tevoorschijn komt. Alle informatie bevindt zich nu onder elkaar, aangevoerd met een aantal recentelijk gebruikte games en apps. Je pins, welke je eerste aan de linkerkant terugvondt, zijn nu naar onderen verschoven.

Zoals gezegd draait alles om snelheid en toegankelijkheid en daarom is het snelmenu dat aan de linkerkant is toegevoegd op ieder moment makkelijk te bereiken. Tijdens het gamen druk je twee keer op de Xbox-knop, waarop het snelmenu tevoorschijn komt. Hierin kun je gemakkelijk vrienden een bericht sturen of toevoegen aan je party, maar ook snel instellingen van je Xbox wijzigen.

[video poster=http://movies2.gamersnet.nl//.jpg controls]http://movies2.gamersnet.nl/[/video]

0 Reactie(s) op: Xbox One krijgt compleet nieuw dashboard

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.