Xenoblade Chronicles 3D

Door: gamersnet | 02 mei 2015 18:57

Games

3DS REVIEW - Xenoblade Chronicles was één van drie van de laatste grote RPG’s op de Wii. Samen met Pandora's Tower en The Last Story pushte Xenoblade Chronicles de beperkingen van de Wii tot haar limiet. Nu is Xenoblade Chronicles exclusief op de New 3DS terug, om ervoor te zorgen dat de 3DS niet opbrandt. Dit is namelijk zonder twijfel de grootste RPG op Nintendo's handheld!

9/10
9/10
3DS REVIEW - Xenoblade Chronicles was één van drie van de laatste grote RPG’s op de Wii. Samen met Pandora's Tower en The Last Story pushte Xenoblade Chronicles de beperkingen van de Wii tot haar limiet. Nu is Xenoblade Chronicles exclusief op de New 3DS terug, om ervoor te zorgen dat de 3DS niet opbrandt. Dit is namelijk zonder twijfel de grootste RPG op Nintendo's handheld!

Groot, groter, grootst

De wereld van Xenoblade Chronicles 3D is adembenemend, zelfs op het kleinere scherm van de New 3DS en New 3DS XL. Het spel is overduidelijk gecropt om op de 3DS gespeeld te kunnen worden en ziet er niet zo goed uit als andere 3DS-games zoals Monster Hunter 4 of Majora’s Mask 3D. Desondanks wil je de wereld verder verkennen en ontdekken vanwege de rijke historie en creativiteit in de game. Xenoblade Chronicles 3D speelt zich af op de ruggen van twee oude titanen: de Bionis en de Mechonis, die elkaar lang geleden versloegen in een gevecht. Nu, vele eeuwen later, speel je als de hoofdpersoon Shulk, die met behulp van het mythische wapen Monado de strijd aangaat met de volgelingen van de Mechonis, de Mechon. Het verhaal neemt ruim zeventig uur in beslag en heeft vele extra side quests, waardoor je echt verloren kan raken van de wereld van Xenoblade.

Knokken voor onderweg

Xenoblade Chronicles 3D heeft een uniek combat-systeem voor een Japanse RPG. In plaats van een turn-based RPG gebruikt Xenoblade Chronicles 3D een action RPG-stijl, waardoor je vrijwel niet hoeft te wachten om aan te vallen of aangevallen te worden. Zeg dus maar dag tegen random encounters! Het vechtsysteem is vrijwel volledig automatisch, wat eerst misschien onnatuurlijk aanvoelt, maar voor heel veel diepte en strategie zorgt. Alle standaardaanvallen zijn auto-attacks waardoor je vrijwel nooit knoppen hoeft in te drukken om aanvallen te selecteren. In plaats daarvan gebruik je het vechtsysteem om je speciale aanvallen te selecteren.

[video poster=http://movies2.gamersnet.nl//movies/2015/xenoblade_chronicles_3d/xenoblade_chronicles_3d_trailer_hd720p.jpg controls]http://movies2.gamersnet.nl//movies/2015/xenoblade_chronicles_3d/xenoblade_chronicles_3d_trailer_hd720p.mp4[/video]

De diepte en strategie zit hem in het feit dat deze speciale aanvallen op bepaalde monsters en bepaalde plekken van de monsters veel sterker zijn dan elders. Een back slash-aanval heeft veel meer kracht op de rug van een monsters, terwijl een air slash de mogelijkheid heeft om vliegende monsters neer te halen. Dit zorgt voor een georganiseerde interface, waardoor je als speler veel meer moet opletten op je eigen positie en de aanvalspatronen van het monster dan op het simpelweg uitzoeken welke aanval het sterkste is tegen welk monster. Combineer dit met visioenen die vertellen hoe het gevecht zal gaan verlopen, verschillende teamcombinaties en speciale combinatie-aanvallen van alle teamleden, en je hebt één van de interessantste vechtsystemen in tijden.

Op ontdekkingstocht in 3D

De speelwereld van Xenoblade Chronicles 3D is enorm. Alles wat zichtbaar is kan worden bereikt in de game. De bergen kunnen allemaal beklommen worden, de meren kunnen allemaal overgestoken worden en dankzij het fast travel-systeem kan je makkelijk grote stukken overslaan, waardoor je niet constant bezig bent met het lopen van punt A naar punt B. Toch moet ik even vermelden dat de, inmiddels beruchte, voice-casting van de Wii-versie ook in de 3DS-versie aanwezig is. Op meerdere momenten is het overduidelijke Britse accent zo hilarisch dat het je uit de spelwereld haalt. Het zat mij persoonlijk niet in de weg en ik heb er meerdere malen om moeten lachen, maar wees voorbereid op stemacteurs die zichzelf soms iets te serieus nemen.

Gelukkig zal je je dankzij de geweldige soundtrack snel vele uren verliezen in de wereld van Xenoblade Chronicles. Toegevoegde functies aan de 3DS-versie van Xenoblade Chronicles zijn de Amiibo-ondersteuning voor de Shulk Amiibo, Streetpass-ondersteuning voor tokens waarmee modellen uit de game kunnen worden bekeken en muziek kan worden beluisterd en natuurlijk het 3D-effect, dat de immersie versterkt. Het zijn niet erg veel extra functies, maar in een game zo groot als deze is er ook niet veel extra's nodig.

Conclusie

Xenoblade Chronicles 3D verschilt niet veel van de Wii versie, maar dat is geen minpunt. Het is ongelofelijk om zo'n reusachtige RPG onderweg te kunnen spelen. Met een diep gevechtssysteem, een lange verhaallijn en een uitgebreide en meeslepende wereld, is Xenoblade Chronicles zonder twijfel één van de beste RPG’s op de 3DS. Als je deze game nog nooit hebt gespeeld en een fan bent van Japanse RPG's is dit een must-have voor de 3DS.

0 Reactie(s) op: Xenoblade Chronicles 3D

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.