Zo deel je je games op Google Stadia met je vrienden

Door: Wesley Akkerman | 18 november 2020 06:03

Google Stadia
How To

Google is begonnen met het uitrollen van een nieuwe functie voor Google Stadia. Voortaan kun je namelijk je gekochte games delen met vrienden en familie. De update is bij ons al gearriveerd, maar het kan even duren voordat iedereen toegang krijgt tot de handige mogelijkheid.

Wil je mee discussiëren over de nieuwste games, hardware of gewoon iets totaal anders? Op onze nieuwe zustersite Inside.Gamer.nl praat je overal over mee! 

In dit nieuwe systeem koop je een game dus één keer op Google Stadia. Daarna kan iedereen die onderdeel is van de groep mensen, die je hiervoor moet oprichten, die je uitgekozen hebt, die game opstarten en spelen. Het is helaas niet zo dat je met twee mensen hetzelfde spel op hetzelfde moment kunt spelen. Wil je dus een potje online gamen, dan dienen beide spelers nog steeds een eigen licentie aan te schaffen voor dat videospel. Dit is vooral handig in gezinnen of vriendengroepen waar mensen toch vaak dezelfde games spelen, waardoor het wel degelijk geld kan schelen.

Groep voor Google Stadia aanmaken

Wat je hiervoor moet doen, is heel simpel: je hebt een gezinsgroep nodig. Met zo’n groep kun je aankopen delen die je bij verschillende Google-diensten gedaan hebt, waaronder dus Google Stadia. Je kunt in totaal vijf mensen in één groep kwijt. Je gaat hiervoor naar de Play Store-app op je Android-smartphone. Je opent het menu links, tapt op Account en zoekt het tabblad Gezin op (helemaal rechts op de lijn). Druk nu op Nu aanmaken. Vervolgens volg je de instructies op het scherm op en voeg je je vrienden en familie toe je hiermee vertrouwt. En anders regel je dit direct via de Stadia-website, via deze link. Druk links op Gezin en volg eveneens de instructies op.

Heb je dat gedaan, dan heeft iedereen natuurlijk nog een Google Stadia-account nodig. De kans is groot dat wanneer je die games met je vrienden wil delen dat iedereen er al één heeft, maar anders kun je er hier eentje aanmaken.

Daarnaast is het van belang dat er een valide betaalmethode aanwezig is. Denk dan bijvoorbeeld aan een gedeelde creditcard of gedeeld PayPal-account. Dat mogen jullie onderling uitvechten. Je kunt ook één iemand alles laten betalen en de rest via Tikkies vergoeden. Hoe dan ook: zorg ervoor dat je dit alleen doet met mensen die je vertrouwt, aangezien er dus geld bij gemoeid is.

Je moet bovendien rekening houden met een aantal beperkingen. Zoals eerder gezegd kunnen niet twee accounts hetzelfde spel op hetzelfde moment spelen. Dat kan wel wanneer de game twee keer aangeschaft is of twee keer geclaimd is met verschillende Stadia Pro-accounts. Daarnaast is het natuurlijk zo dat wanneer je je Stadia-account opzegt, de Pro-games vanzelf verdwijnen (maar aan de andere kant kun je met één Pro-account allemaal de ‘gratis’ games spelen).

0 Reactie(s) op: Zo deel je je games op Google Stadia met je vrienden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.