Zo gebruik je een bluetoothkoptelefoon op Nintendo Switch

Door: Wesley Akkerman | 18 oktober 2021 09:10

Nintendo Switch
How To

Sinds kort is het mogelijk oordoppen of een koptelefoon met bluetooth aan de Nintendo Switch te koppelen. Je moet hiervoor een aantal stappen binnen de instellingen doorlopen. Daarnaast zitten er – we willen haast ‘uiteraard’ toevoegen – haken en ogen aan de ervaring. Zo koppel je de bluetoothapparaten en hier moet je rekening mee houden.

We beginnen met de beperkingen. Wanneer je bluetoothaudio activeert op je Nintendo Switch, dan kun je nog maar twee draadloze controllers gebruiken. Wil je drie of vier controllers gebruiken, dan moet je de functie dus uitschakelen. Daarnaast kun je geen verloren controllers opzoeken of de volgorde van controllers veranderen. Draadloze communicatie werkt niet en je kunt ook geen bluetoothmicrofoons koppelen. Je kunt tot slot één setje oordoppen of draadloze koptelefoon per keer aansluiten en gebruiken, maar tot tien apparaten opslaan. 

Nintendo Switch

Bluetoothaudio koppelen aan Nintendo Switch

Nu wel alle beperkingen gehad hebben, kunnen we kijken naar de installatie. Zorg ervoor dat je Nintendo Switch firmwareversie 13.0.0 of hoger heeft. Ga nu naar de instellingen en scrol links in het menu naar beneden, totdat je de term Bluetooth-audio tegenkomt. Zet nu je koptelefoon in de koppelmodus. Hoe dat moet, lees je in de handleiding van je setje oordoppen of de draadloze koptelefoon. Meestal komt het erop neer een setje oordoppen uit de case te halen. Voor koptelefoons geldt dat je vaak de powerknop een paar seconden indrukt.

Terug naar de Nintendo Switch. Geef aan dat je een apparaat wil koppelen. Wanneer je oordoppen of koptelefoon in de koppelmodus staat, dan verschijnt die vanzelf in beeld. Selecteer dat apparaat met de A-knop. Kan de Switch je apparaat niet vinden? Druk dan op Y om opnieuw te zoeken. Mogelijk dien je het apparaat opnieuw in de koppelmodus te zetten. Is het koppelproces gelukt? Dan kun je nu een paar keer op B of op de Homeknop drukken om terug te keren naar het thuisscherm. Na dit punt zal de bluetoothaudio automatisch verbinding zoeken met je headset wanneer ze allebei aan staan en in de buurt zijn van elkaar. Je kunt er ook voor kiezen de functie te deactiveren.

Je vindt de optie hiervoor wederom onder de opties voor bluetoothaudio. Met de eerste optie verbreek je de verbinding met het apparaat en kun je weer tot vier controllers gebruiken, evenals de andere functies die uitgeschakeld waren. Met optie twee haal je een gekoppeld apparaat uit de lijst met gekoppelde apparaten. Mocht je overigens een tweede headset willen toevoegen, dan dien je eerst de vorige te ontkoppelen (met de eerste optie op deze pagina, dus).

0 Reactie(s) op: Zo gebruik je een bluetoothkoptelefoon op Nintendo Switch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.