Zo moet je Mario Kart Tour Gold Pass opzeggen

Door: Lorenzo Jepma | 09 oktober 2019 17:24

mario kart tour
How To

Mario Kart Tour is de nieuwste mobiele titel van Nintendo. De game waarin je online tegen elkaar kan racen met je favoriete Mario-personages is inmiddels twee weken uit. Aangezien de applicatie gratis is, heeft Nintendo een verdienmodel moeten inbouwen. Je kunt voor de app ook een abonnement nemen in de vorm van Mario Kart Tour Gold Pass. Wat kost het en hoe werkt het precies? Leer in dit artikel Mario Kart Tour Gold Pass opzeggen.

Mario Kart Tour Gold Pass-abonnement opzeggen:

 • Ga naar Google Play of de App Store via de website of de app
 • Klik op jouw account en ga naar Mijn Abonnementen
 • Klik op Mario Kart Tour
 • Klik vervolgens op Abonnement opzeggen

De gratis mobiele versie van de Mario Kart-franchise is inmiddels twee weken uit. Laatst kwam het nieuws naar buiten dat Mario Kart Tour de meest gedownloade smartphonegame van Nintendo is. Eerdere titels als Super Mario Run en Fire Emblem Heroes zijn in de eerste week een stuk minder binnen gehengeld. Mario Kart Tour is de eerste week maar liefst 90 miljoen keer gedownload. Echter, tegelijkertijd kwam ook naar buiten dat er veel minder in-game aankopen in de game werden gedaan.

In-game aankopen

In de game kunnen spelers extra dingen aanschaffen. Zo kun je extra robijnen kopen voor het spel. Met deze robijnen kun je aan de Mario Kart Tour equivalent van het rad van fortuin draaien. Per 5 robijnen krijg je een poging. Hiermee kunnen spelers nieuwe personages, karts en gliders vrijspelen. De uitkomst is gerandomiseerd. Je kunt dus niet een personage of kart uitkiezen, het is een kwestie van geluk. Het is te vergelijken met een pak Pokémon of Panini-plaatjes. Via de in-game winkel kun je voor 2,29 3 robijnen krijgen. Voor 74,99 kun je 135 robijnen ontvangen. Naast de robijnen kun je voor een vast bedrag specifieke sets kopen. De huidige set is op dit moment 21,99. Hiermee krijg je een personage en een 45-tal robijnen.

Mario Kart Tour Gold Pass

Daarnaast is het ook mogelijk om een abonnement af te sluiten voor de game, de zogeheten Gold Pass. Met dit abonnement krijg je toegang tot badges en andere bonussen als karts en personages. Ook krijg je toegang tot de 200CC klasse. Dit is de snelste race-klasse in de game. Het abonnement is voor nieuwe gebruikers de eerste twee week gratis, daarna kost het 5,49.

Ik kan me heel goed voorstellen dat je gratis wilt testen of de abonnement-dienst een meerwaarde voor jou kan bieden. Je kan de Gold Pass via de in-game shop kopen. Deze vind je rechts onderin de app. Klik op de shop en je zult de Gold Pass bovenaan vinden.

Het abonnement kan worden aangeschaft via Creditcard, iDeal of PayPal.

Wanneer je er op klikt krijg je nog wat informatie en de voorwaarden te zien. Lees voor de aanschaf goed de voorwaarden door. Zo staat vermeld dat wanneer je akkoord gaat de proefperiode van twee weken meteen van start zal gaan. Ook staat er in vermeld dat wanneer de proefperiode is verlopen, het abonnement stilzwijgend wordt verlengd. Na de twee proef-weken zul je dus maandelijks € 5,49 kwijt zijn.

Mario Kart Tour Gold Pass opzeggen

Bij de aanschaf van het abonnement wordt ook direct verteld tot wanneer het abonnement gratis is. Zeg je voor het verstrijken van die datum het abonnement op, dan zullen er daarna geen kosten in rekening worden gebracht. Via iOS en Android beheer je abonnementen via jouw Apple Store- of Google Play-account.

1 Reactie(s) op: Zo moet je Mario Kart Tour Gold Pass opzeggen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 5 januari 2020 19:31 Sonson1980
  Mijn zoon heeft net de golden pass zonder mijn toestemming gekocht. Als ik naar mijn aankopen of abonnementen ga dan zie ik deze staan (€74,99) en er staat proefperiode 14 dagen gratis met eind datum. Er staat ook bij dat deze in behandeling is. Nu wil ik deze alsnog annuleren maar heb ik deze optie niet. Nu weet ik niet of er iets afgeschreven wordt, maar ik wil ook geen maandelijkse verlenging van €5,00. Denk je dat na de proefperiode alles automatisch stopt en het dan ophoudt of moet ik iets anders proberen?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.