Zo stream je Xbox-games naar je pc

Door: Gijs Ettes | 18 mei 2018 10:59

How To

Is de tv bezet, maar wil je toch een lekker potje gamen op je Xbox One? Dan is het goed om te weten dat Windows 10 een functie bevat om je favoriete spellen draadloos naar elke pc te streamen. Zo kun je Xbox-games streamen naar je pc.

Wil je mee discussiëren over de nieuwste games, hardware of gewoon iets totaal anders? Op onze nieuwe zustersite Inside.Gamer.nl praat je overal over mee! 

Juiste instellingen

Om games te streamen, moet je allereerst de instellingen van je Xbox One induiken. Ga naar Voorkeuren en kies voor Game DVR en streamen. Zorg dat er een vinkje staat achter Game-streaming naar andere apparaten toestaan. Kies daarna bij Voorkeuren / Xbox-app-verbindingen voor de optie Verbindingen van elk apparaat toestaan of Alleen profielen die zijn aangemeld op deze Xbox.

Zorg dat je Xbox One game-streaming en verbindingen van buitenaf toestaat.

Xbox-app

Download nu de officiële Xbox-app op de pc en log in met dezelfde gamertag als waarmee je op de Xbox One bent aangemeld. Met de app kun je in principe hetzelfde als op de spelcomputer. Denk aan het doorspitten van de Xbox Store, het checken van je games en achievements en het sturen van berichten naar vrienden. Ook kun je de activiteitsfeed bekijken en zoeken naar nieuwe vrienden of clubs.

Met de Xbox-app kun je onder meer streamen en het aanbod in de Store bekijken.

Streamingkwaliteit

De Xbox One en de pc met Windows 10 moeten op hetzelfde thuisnetwerk zitten, anders zal het streamen niet werken. Maak bij voorkeur gebruik van een bekabelde ethernetverbinding of de 5GHz-frequentieband van je wifi-netwerk, anders heb je tijdens het spelen last van haperingen. Is je wifi-netwerk niet snel genoeg, dan is het slim om tijdens het streamen de kwaliteit te verlagen.

Verbinden en spelen

Vanuit de desktop-app druk je in het linkermenu op Verbinding, waarna je Xbox One automatisch verschijnt. Klik de spelcomputer aan en kies vervolgens voor Streamen om de verbinding op te zetten. De interface van de Xbox One wordt gespiegeld op je pc en is te bedienen met de Xbox-controller. Kies je favoriete game en begin met spelen! Met een druk op de Esc-toets stop je met streamen.

0 Reactie(s) op: Zo stream je Xbox-games naar je pc

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.