Zo werkt backward compatibility op PlayStation 5

Door: Wesley Akkerman | 23 november 2020 09:43

PlayStation 5
How To

De Sony PlayStation 5 is in staat om een grote selectie PlayStation 4-games af te spelen. Heb je dus nog een backlog liggen van PS4-games waar je maar niet aan toekomt, dan kun je die dus gewoon spelen op de nieuwe console van het Japanse bedrijf. Dit moet je daar over weten.

Er zitten wel wat haken en ogen aan die backward compatibility van de PlayStation 5. Laten we beginnen met het feit dat het gros van de PS4-games te spelen is op de PS5. Sony zegt zelf dat het om 99 procent van alle PlayStation 4-titels gaat. Omdat ongeveer één procent van het aanbod dus niet werkt op de nieuwe spelcomputer, bestaat de kans dat nou net die ene game die je nog wilde spelen bij de lijst met titels hoort die niet speelbaar zijn. Check dus even of je game op de lijst staat.

Afro Samurai 2 Revenge of Kuma Volume One

Assassin's Creed Syndicate

Assassin's Creed Chronicles: India

Assassin's Creed Chronicles: China

Assassin's Creed Chronicles: Russia

DWVR

Hitman Go: Definitive Edition

Joe's Diner

Just Deal With It!

Risk

Robinson: The Journey

Space Junkies

Shadow Complex Remastered

Shadwen

Star Trek Bridge Crew (PSVR)

TT Isle of Man - Ride on the Edge 2

Werewolves Within

We Sing

Hoe werkt backward compatibility op PlayStation 5?

Net zoals bij de Xbox Series X en Series S het geval is, werkt backward compatibility middels emulatie. Dat betekent ook dat wanneer een game wel werkt, bepaalde onderdelen misschien niet of minder goed functioneren. Daar staat wel iets moois tegenover. Wanneer een game namelijk goed ondersteund wordt, dan kun je de Boost-modus gebruiken om die PS4-titel er mooier uit te laten zien op de nieuwe hardware. Ook kan de framerate omhoog gegooid worden.

De PlayStation 4-games zijn allemaal te spelen met de nieuwe DualSense-controller voor de PlayStation 5. Maar je kunt ook je DualShock 4-controller koppelen (of een third-party controller gebruiken). Let wel op: want die DualShock-controller kun je dan weer niet gebruiken voor het spelen van PS5-games. Ook moet je onthouden dat je je PS4-games die je op disc hebt alleen kunt spelen op de gewone editie van de console; dat kan dus niet op de Digital Edition.

Je kunt ook gewoon je PlayStation VR-bril gebruiken op de console. Echter, dit werkt alleen met de PS4-camera en een speciale adapter die je bij Sony kunt aanvragen. De bril werkt niet met de nieuwe camera die ontwikkeld is voor de PlayStation 5.

PlayStation 5

PS4-games spelen op PlayStation 5

PS4-games spelen op PlayStation 5 werkt gelukkig heel simpel. Heb je een PS5 met een discgleuf, dan stop je de disc gewoon in de console en start je de game op. Heb je een game alleen digitaal (of een Digital Edition van de nieuwe PlayStation), dan kun je de game uit de Store of uit je bibliotheek halen. Daarnaast is het mogelijk de games van je PS4 over te zetten op je PS5. Dat kan via wifi of via een externe harde schijf. Je savegames overzetten kan eveneens via een usb-apparaat. En als je PlayStation Plus hebt, een betaald abonnement, dan kun je je cloud saves synchroniseren.

0 Reactie(s) op: Zo werkt backward compatibility op PlayStation 5

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.