Zombie Army Trilogy

Door: gamersnet | 12 maart 2015 08:15

Review

XBOX ONE REVIEW - Een combinatie van vier geweldige dingen in één game, hoe is het mogelijk?! Helaas, het is geen mix van Jennifer Lawrence, Emma Stone, Hayden Panettiere en een kussengevecht. De mix van Zombie Army Trilogy is echter ook iets om blij van te worden. Snipen, zombies, nazi's en gameplay die op de bekende Horde-spelmodus lijkt. Hoe tof is dat!? We gingen met ons sluipschuttersgeweer op een bijzonder vermakelijk avontuur...

7/10
7/10
XBOX ONE REVIEW - Een combinatie van vier geweldige dingen in één game, hoe is het mogelijk?! Helaas, het is geen mix van Jennifer Lawrence, Emma Stone, Hayden Panettiere en een kussengevecht. De mix van Zombie Army Trilogy is echter ook iets om blij van te worden. Snipen, zombies, nazi's en gameplay die op de bekende Horde-spelmodus lijkt. Hoe tof is dat!? We gingen met ons sluipschuttersgeweer op een bijzonder vermakelijk avontuur...

Luchtige spin-off

Sniper Elite was voor ontwikkelaar Rebellion een schot in de roos *badum tsss*. Terwijl andere games de Tweede Wereldoorlog achter zich lieten en de moderne oorlog opzochten, bleef Sniper Elite de jaren 1940-1945 trouw. Toch zag het ontwikkelteam andere franchises grote successen boeken met zombies in games, waaronder de immens populaire Zombie-modus van concullega Call of Duty. Het gevolg? Sniper Elite: Nazi Zombie Army. Een luchtige spin-off, die inmiddels aan het derde deel toe is. En voor wie het tot dusver gemist heeft is er goed nieuws, want deel 3 wordt meteen gebundeld met de eerste twee delen in een heuse Zombie Army Trilogy!

We schrijven de laatste minuten van de Tweede Wereldoorlog. Hitler heeft zich teruggetrokken in zijn bunker en je zou denken dat je weet wat er gaat gebeuren. De nazi's hebben echter nog een gevaarlijke troef achter de hand gehouden: plan Z. Inderdaad, het zombie-plan. Met bovennatuurlijke krachten worden alle gevallen nazi's weer 'tot leven' gewekt, om als zombie Duitsland alsnog de winst te bezorgen. Een luchtig verhaal, maar meer hebben we ook niet nodig. Tijd voor actie!

[video poster=http://movies2.gamersnet.nl//movies/2015/sniper_elite_zombie_army_trilogy/sniper_elite_zombie_army_trilogy_gameplay_trailer_hd720p.jpg controls]http://movies2.gamersnet.nl//movies/2015/sniper_elite_zombie_army_trilogy/sniper_elite_zombie_army_trilogy_gameplay_trailer_hd720p.mp4[/video]

Knallen maar!

Zombie Army gooit het rustige, stiekeme snipen uit Sniper Elite volledig overboord. Het credo van deze spin-off: verstand op nul en knallen maar! Naast je sniper rifle heb je ook lomper geschut tot je beschikking, van automatische wapens en shotguns tot dynamiet, diverse granaten en mijnen. In combinatie met wat explosieve vaten in de omgeving kan dat een heerlijk bloederig tafereel opleveren.

De eenvoudige insteek is zowel de kracht als de zwakte van Zombie Army. De game kan namelijk, naarmate je hem meer speelt, behoorlijk in herhaling vallen. De missies zijn lineair en de variatie komt vooral als er andere soorten vijanden aan bod komen. Naast de gewone zombies zijn er bijvoorbeeld skeletten, vijanden met kettingzagen en agressieve zombies die op je af stormen en het liefst in jouw buurt zichzelf laten ontploffen.

Gelukkig bieden ook sommige delen van missies een vorm van variatie als je een aantal aanvalsgolven van vijanden moet zien te overleven. Deze Horde gameplay is herkenbaar uit inmiddels vele andere games, maar het blijft een leuk concept. Je kunt bijvoorbeeld valstrikken uitzetten om groepen zombies in één keer op te blazen, terwijl je de rest van grote afstand onder vuur neemt. Voor liefhebbers van Horde is er helemaal goed nieuws, want deze spelmodus is ook afzonderlijk van de campagne te spelen. Wil je met vrienden knallen, dan kan je de campagne met 2 tot 4 spelers beleven. Helaas kan dit enkel online, terwijl een offline co-op zeker welkom was geweest.

[video poster=http://movies2.gamersnet.nl//movies/2015/sniper_elite_zombie_army_trilogy/sniper_elite_zombie_army_trilogy_101_gameplay_trailer_hd1080p.jpg controls]http://movies2.gamersnet.nl//movies/2015/sniper_elite_zombie_army_trilogy/sniper_elite_zombie_army_trilogy_101_gameplay_trailer_hd1080p.mp4[/video]

Spectaculair

Rebellion weet in elk geval heel goed wat Zombie Army zo tof maakt: het hoge tempo en dat je er volledig op los mag schieten. Uiteraard is het vooral met een sniper rifle tof, waarbij ook de bekende X-ray kill cam voor heerlijke slow-motions zorgt.

Met vijftien speelbare missies is de campagne prima gevuld en kan je makkelijk heel wat uren vullen. Ken je de eerste twee delen al, dan gaat die spreekwoordelijke vlieger uiteraard niet op. Gelet op het prijskaartje van ongeveer 45 euro krijg je wel veel waar voor je geld, maar dan vooral als dit je eerste kennismaking is met deze spin-off. Ook valt goed te zien dat de missies van de eerste twee games visueel gedateerder zijn dan die van het nieuwe derde deel.

Conclusie

Zombie Army Trilogy is een heerlijke snackgame. Het snipen blijft tof en je mag volledig losgaan op hordes nazi-zombies. Hoewel je je uren kunt vermaken met deze game, is het aan te raden het bij lekkere, korte snack-momenten te houden, anders is het risico wel erg groot dat de game voor je gevoel te veel in herhaling valt en gaat vervelen. Hoewel je de Zombie Army Trilogy prima in je eentje kunt spelen, wordt het al snel duidelijk dat de gameplay schreeuwt om een coöperatieve aanpak. Helaas is co-op alleen online en niet lokaal mogelijk, maar dat is slechts een kleine smet op het blazoen. Ken je de eerste twee delen, dan is deze bundel van drie games wat minder interessant, maar voor alle nieuwkomers met een zwak voor sniper rifles is dit heerlijk lomp vermaak tussendoor.

0 Reactie(s) op: Zombie Army Trilogy

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.