Eerste indruk: LG V30

Door: Joris Peterse | 31 augustus 2017 15:18

Hands-on

Een dag voordat de IFA-beurs in Duitsland echt van start gaat werd vast in Berlijn de LG V30 aangekondigd. Zowel Samsung als Apple kunnen zich zorgen maken, want het lijkt erop dat LG tóch in staat is de strijd aan te kunnen met grote smartphonejongens.

LG heeft vaak een wat experimentelere lijn smartphones gehad. Het begon al enkele jaren terug met de LG G Flex, smartphones met een wat rondere vorm, groot scherm en een behuizing die in staat was zelf krasjes te herstellen. Later volgden de V10 en V20, die opvielen dankzij hun zakelijke uitstraling, hoge kwaliteit audio en tweede schermpje boven het nog steeds grote hoofdscherm.

De LG V30 wijkt hier vanaf: de bouw heeft wat meer weg van de LG G6, die eerder dit jaar verscheen en niet heel erg op weet te vallen. Het tweede schermpje heeft plaatsgemaakt voor een softwarematig knoppenbalkje, en toegegeven, dat tweede scherm was ook een beetje een gimmick. In plaats daarvan is de V30 uitgerust met een 6 inch (15,2 cm) oled-scherm met een brede schermverhouding, waarbij LG als enige oled-maker zich ook op het relatief kleinere scherm van een smartphone kan neerzetten. Een eerste blik op het scherm maakte ook diepe indruk. Het scherm is helder en kleurecht. Wat minder overdreven dan Samsung, die op z’n telefoonschermen wel eens geneigd is kleuren op te overdrijven.

Het oledscherm van de LG V30 is indrukwekkend.

Slanker

De bouw van de LG V30 ben ik ook een stuk meer over te spreken dan de G6, de laatstgenoemde is wat dik. Daar heeft de V30 geen last van. Bovendien voelt het toestel ontzettend stevig aan, ondanks zijn glazen (en vingerafdruk-aantrekkende) voor- en achterkant. Het formaat van het toestel valt me ook alles mee, omdat de randen rondom het scherm erg dun zijn en het scherm een wat langwerpige verhouding kent. Ook zit de vingerafdrukscanner aan de achterkant en niet onder het scherm, wat ten gunste komt van het formaat. De positie van de vingerafdrukscanner op de achterkant blijft voor mij persoonlijk toch een beetje onnatuurlijk.

Het lijkt erop dat LG met de V30 het experimentele van de V-serie een beetje loslaat.

Het is vooral de camera waarmee LG de V30 mee probeert neer te zetten. Net als de G6 en de V20 beschikt de V30 over een dubbele camera. Een telelens en een groothoeklens, waarbij de groothoek over een veel groter gezichtsveld beschikt dan bijvoorbeeld de iPhone 7 en OnePlus 5, die op een vergelijkbare manier met een dubbele camera werken. Vooral voor het maken van video’s heeft LG zich uitgesloofd, met filters en geleidelijke inzoommogelijkheden, voor een zo professioneel mogelijk eindresultaat. Niet alleen voor beeld, maar ook voor geluid. Omdat ik de smartphone maar kort in handen had, kon ik helaas niet de camera goed testen om te kijken of de claims van LG waar zijn. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de accuduur en de hoge audio-afspeelkwaliteit. Hiervoor zal ik toch even moeten wachten tot het toestel definitief beschikbaar komt. Naar verwachting is dat eind 2017. Over de prijs liet LG helaas nog niks los.

De LG V30 zet in op z'n camera's.

Voorlopige conclusie

Het lijkt erop dat LG met de V30 het experimentele van de V-serie een beetje loslaat en met volle kracht de slag aangaat met vooral Samsung, dankzij een echt oledscherm en fraaie cameramogelijkheden. Ingepakt in een behuizing die ten opzichte van de LG G6 zichtbaar een stap vooruit is.

0 Reactie(s) op: Eerste indruk: LG V30

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.