LG G5 - Onze eerste indruk van LG's modulaire smartphone

Door: Joris Peterse | 22 februari 2016 11:27

Hands-on

De LG G5 is het nieuwe modulaire paradepaardje van LG. Bij de meeste nieuwe smartphones wordt vaak voor vorm boven functie gekozen, waardoor prachtig ontworpen toestellen een verwisselbare accu (en vaak ook een geheugenkaartslot) ontberen. De LG G5 biedt het beste van twee werelden.

De LG G5 is een prachtig ontworpen smartphone, waarbij het aluminium aan de achterkant er echt voor zorgt dat je het gevoel hebt een premium smartphone in de hand te hebben, zoals de iPhone. Het verschil met andere smartphones die van metaal en glas gemaakt zijn, is dat de G5 een verwisselbare batterij heeft. Lees ook: Samsung Galaxy S7 vs. LG G5 - Wat is de beste Android-smartphone van 2016?

Dit maakt het toestel ook direct een stuk duurzamer. De levensduur van de batterij zorgt er vaak voor dat de batterij niet veel langer dan twee jaar mee kan. Bovendien is een reservebatterij altijd bijzonder prettig om bij de hand te hebben. Het is daarom erg fijn om te zien dat LG het beste van deze twee werelden weet te combineren. Je verwijdert hiervoor de onderkant van het toestel dat loskomt zodra op een knopje aan de zijkant van het toestel drukt. Dit systeem had wel iets steviger gekund. Ik heb het gevoel dat na verloop van tijd de onderkant wat losser kan gaan zitten.

Door een knopje in te drukken op de zijkant van de G5, laat de onderkant los.

De G5 zit vol vernieuwing

LG heeft ook op andere punten subtiel durven vernieuwen, zo is dit het eerste toestel van LG met een usb-c-aansluiting. Daarnaast zijn er twee cameralenzen geplaatst zodat foto's in een veel wijdere hoek gemaakt kunnen worden. Dit zal vooral fotografen aanspreken die niet zonder hun groothoeklens kunnen. Ook bij gewoon gebruik is het erg prettig, je krijgt immers meer op een foto. De camera van de voorgangers waren ook al uitstekend, de G4 werd vorig jaar in onze test zelfs uitgeroepen tot de beste cameratelefoon van het jaar. Dit lijkt met de G5 ook wel goed te zitten, alhoewel er geduchte concurrentie is van de Galaxy S7.

Ander nieuwtje is dat het scherm constant de tijd toont. Door een schermtechniek genaamd Always On in te zetten - die slechts een deel van het scherm aanzet - moet het niet al te grote gevolgen hebben voor de accuduur. Ik ben benieuwd of dit in praktijk ook echt zo is. Het scherm zelf lijkt op het eerste oog niet zo heel veel veranderd ten opzichte van zijn voorganger. Wat niet nadelig is, de G4 heeft een uitstekend scherm, ondanks dat de kleuren ietsje verzadigd overkomen.

Het scherm is minstens zo mooi als die van de G4 en door een nieuwe technologie kun je altijd zien hoe laat het is.

Android 6.0

In het besturingssysteem lijkt er echter weinig vernieuwing te hebben plaatsgevonden. De G5 draait welliswaar op de recentste Android-versie 6.0, maar de skin van LG oogt wat te kinderlijk en kleurrijk. Bovendien is het behoorlijk rommelig, omdat LG het applicatieoverzicht heeft verwijderd. Het gerucht gaat dat de ontwikkelaars van Android zelf dit in de komende versie (Android N) ook gaan toepassen. Op de manier waarop LG het nu heeft toegepast is het wat druk.

Voorlopige conclusie

De grootste verrassing op de dag dat ook Samsung zijn nieuwste toptoestel presenteerde kwam van LG. Het bedrijf innoveert op een modulaire manier, die het toestel duurzaam en mooi ontworpen maakt. Welke van de twee echter de beste smartphone van het moment is, dat kunnen we je over een paar weken pas zeggen.

0 Reactie(s) op: LG G5 - Onze eerste indruk van LG's modulaire smartphone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.