5 apparaten met Google Assistent

Door: redactie-computertotaal | 27 februari 2019 14:23

How To

In juli vorig jaar introduceerde Google de Nederlandstalige Assistent op Android-smartphones. Drie maanden later werden de Home-speakers met Assistent-ondersteuning hier ook uitgebracht. Niet onverdienstelijk: in geen enkel land werd de Assistent in de vijf maanden na zijn lancering zoveel gebruikt als in Nederland, liet Google onlangs weten. Het aantal apparaten dat werkt met Assistent is eveneens flink toegenomen. Van lampen en thermostaten tot speakers en televisies: welke apparatuur is er zoal geschikt?

Google Home (Mini)

De Home en kleinere Home Mini zijn Googles eigen slimme speakers met ondersteuning voor de Assistent. De luidsprekers gebruiken bluetooth om muziek af te spelen en sturen andere slimme apparaten aan.

IKEA-rolgordijnen

De Kadrilj- en Fyrtur-rolgordijnen van IKEA zijn gemotoriseerd en gebruiken accupacks. Je doet ze omhoog en omlaag met je stem, al werken de rolgordijnen ook met een afstandsbediening en IKEA’s Trådfri-app.

JBL Link-speakers

De draadloze bluetooth-speakers JBL Link hebben een goede accuduur en Chromecast ingebouwd. Dankzij de Google Assistent-ondersteuning regel je de muziek met je stem. Je zet bijvoorbeeld handsfree een ander nummer op.

Philips Hue

Misschien wel de bekendste slimme verlichting, verkrijgbaar in allerlei fittingen en uitvoeringen. Met je stem zet je de lampen aan en uit, dim je ze en geef je kleurenlampen andere kleurtinten.

Tado-thermostaat

De Tado° V3(+) is een slimme thermostaat van Duitse makelij. Gekoppeld aan Google Assistent kan je met je stem onder andere de thermostaat hoger en lager zetten. Tado verkoopt ook aparte radiatorknoppen.

0 Reactie(s) op: 5 apparaten met Google Assistent

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.