Anoniem bellen met je iPhone doe je zo

Door: Chwhynny Overbeeke | 23 januari 2017 11:22

How To

Het is mogelijk om vanaf je iPhone anonieme telefoontjes te plegen. Dat kan handig zijn als je iemand wil bellen maar liever niet je nummer weggeeft. Hier leggen we uit hoe anoniem bellen op de iPhone werkt.

Tegenwoordig worden er steeds vaker allerlei andere apps gebruikt om te telefoneren dan de ingebakken telefoon functie van de iPhone, zoals bijvoorbeeld WhatsApp en Facebook. Toch wordt er nog altijd veel gebruik gemaakt van de reguliere belfunctie. Lees ook: Zo kun je bellen met je Apple Watch.

Sommige mensen vinden het niet prettig als de persoon naar wie ze bellen hun telefoonnummer kan zien of direct weet wie er belt. Daarom is het mogelijk om vanaf je iPhone anoniem te bellen.

Wat gebeurt er bij anoniem bellen?

Als je vanaf een iPhone anoniem belt, krijgt de ontvanger van de oproep in plaats van je naam of telefoonnummer de melding Onbekend of Anoniem te zien. De ontvanger van een anonieme oproep kan hier niets tegen doen, en kan niet achterhalen vanaf welk nummer er gebeld wordt. Vanwege privacyredenen mag de provider hierover geen informatie verstrekken.

Let op met anoniem bellen: Een heleboel mensen nemen de telefoon niet op voor een anonieme beller omdat ze het niet vertrouwen, of gewoon omdat ze graag willen weten wie er belt voordat ze opnemen.

Anoniem bellen instellen

Wil je toch graag dat de ontvangers van je oproepen niet kunnen zien wie er belt, dan kun je anoniem bellen instellen onder Instellingen > Telefoon > Nummerherkenning. Zet de schakelaar bij Nummerherkenning op grijs om anoniem te bellen.

De functie is meteen actief, je hoeft dus je iPhone niet opnieuw op te starten. Als je de schakelaar weer op groen zet kunnen mensen ook meteen weer zien wie er belt.

Je kunt ook #31# voor het nummer zetten dat je belt om eenmalig anoniem te bellen. Het nummer dat je intikt wordt dan bijvoorbeeld #31# 06 12 34 56 78. Degene die je belt zal dan niet zien dat jij het bent, ookal sta je in zijn of haar contactenlijst.

0 Reactie(s) op: Anoniem bellen met je iPhone doe je zo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.