Appie en Google Assistent: zo koppel je de diensten aan elkaar

Door: Wesley Akkerman | 29 augustus 2019 10:00

Appie en Google Assistent
How To

Wanneer je gebruikmaakt van de Google Assistent, op je smartphone of Google Home, dan kun je je account koppelen aan je Albert Heijn-account. Zodoende kun je Appie oproepen via de spraakassistent . Appie kan je met een aantal dingen helpen, zoals wat er in de bonus is deze week, wat voor soort gerechten je allemaal kunt maken met bijvoorbeeld kip en aubergine, het toevoegen van een item aan je boodschappenlijstje of zelfs boodschappen. Maar hoe werkt Appie precies met de Google Assistant?

Appie activeren is kinderspel. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het commando ‘Hey Google, praat met Appie’ uit te spreken. Vervolgens kun je vragen wat er in de aanbieding is. Ook kun je meteen recepten opvragen, waarna de Google Assistant haar best doet met het vertellen over de ingrediënten en de benodigde stappen. Spreek je Appie aan via je je mobiele telefoon of smart display, dan krijg je ook knoppen onder aan het gesprek te zien die je meteen verder kunnen helpen met een volgende vraag of stap. Doe je dit via een speaker, zoals een Sonos One of Google Home, dan moet je alles zo duidelijk mogelijk uitspreken.

Appie koppelen aan Google Assistent

Wanneer je je Albert Heijn-account koppelt aan de Google Assistent, dan krijg je toegang tot extra mogelijkheden. Zo kun je boodschappenlijstjes bijhouden en je persoonlijke bonus bekijken. Je kunt je Google- en Albert Heijn-accounts koppelen door te vragen wat je persoonlijke bonus. Appie vraagt dan of het goed is dat de accounts gekoppeld worden. Als je dit wil, zeg je ja (of je tapt op ja) en anders kies je voor nee. Heb je toestemming gegeven, dan opent zich een (in-app) browser. Hier log je in met je Albert Heijn-gegevens (e-mailadres en wachtwoord). Ook kun je hier meteen een profiel aanmaken, mocht je dat nog niet hebben. Is het gelukt? Mooi, dan dien je nu nog even toestemming te geven, zodat Google Assistent je boodschappenlijst kan zien en aanpassen, je profiel kan bekijken en je koophistorie in kan zien. Heb je dit ook achter de rug, dan kan Appie persoonlijke vragen beantwoorden.

Zo kun je voortaan bijvoorbeeld zeggen dat Appie iets aan je boodschappenlijst moet toevoegen. Eerst zeg je ‘Hey Google, praat met Appie’. Als Appie zich dan meldt, kun je direct je boodschap toevoegen: ‘Voeg havermelk toe aan de lijst’. Mocht je online een bestelling geplaatst hebben, dan is het tevens mogelijk te vragen hoe laat de bezorger op de stoep staat.

Appie en Google Assistent
Appie en Google Assistent
Appie en Google Assistent

0 Reactie(s) op: Appie en Google Assistent: zo koppel je de diensten aan elkaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.