Cursief, vet, doorgestreept: zo maak je tekst op in WhatsApp

Door: Stefanie Katzenbauer | 30 januari 2019 10:46

schrijvende man
How To

We whatsappen de hele dag en hoewel emoiji’s een goede manier zijn om onze woorden extra kracht bij te zetten, wil je soms gewoon net dat beetje extra toevoegen aan je tekst. Sinds een tijdje kun je daarom opmaak toevoegen aan je whatsappjes, al weet nog lang niet iedereen hoe dit moet. Zó maak je je tekst op in WhatsApp

Als eerste typ je de tekst die je graag wil versturen. Voordat je op het pijltje van verzenden tikt, hou je de tekst die je wil opmaken ingedrukt. Je telefoon selecteert dan vanzelf het woord of de woorden. Selecteer de drie onder elkaar staande puntjes naast de opties ‘knippen, kopiëren, plakken’. Via de puntjes heb je nu de opties om je tekst vet, cursief, doorgestreept of zogenaamde ‘monospace’ te maken. Selecteer de gewenste optie en je zult zien dat als je de tekst nu verstuurt, het geselecteerde deel opmaak heeft meegekregen. 

Opmaak in Whatsapp

Het is natuurlijk ook mogelijk om meerdere soorten opmaak aan één stuk tekst toe te voegen. Hiervoor blijf je de tekst selecteren, en kies je voor alle gewenste opmaak. Je kunt een woord dus cursief, doorgestreept en dikgedrukt maken, als je er echt een feestje van wil maken.

Sneltoets afkortingen

Als je op deze manier opmaak aan je tekst toevoegt, zul je al snel zien dat er tekentjes naast het woord verschijnen die het woord desgewenst cursief of dikgedrukt maken.

Dat zijn de afkortingen. Wanneer je het irritant vindt om continu de tekst eerst te selecteren, dan de opmaak te kiezen en dan wéér te selecteren, kun je deze afkortingen natuurlijk ook onthouden.

Je maakt een tekst in WhatsApp dikgedrukt door het gewenste woord tussen sterretjes te zetten. Dat ziet er dus zo uit: stel je wil *dit* woord dikgedrukt hebben, dan gebeurt dat door het sterretje (*). Let op: soms wil je gewoon eens iets tussen sterretjes zetten omdat je een bepaalde actie in de tekst wil uitdrukken. Als je niet wil dat deze tekst vetgedrukt wordt, typ je simpelweg een spatie tussen het sterretje en het woord.

Cursieve opmaak voeg je toe door het woord tussen _lage streepjes_ te zetten. Het doorstrepen van je tekst doe je door je tekst tussen ~deze~ wriemels (tilde) te zetten.

Opmaak in Whatsapp

De monospace optie is een geheel ander lettertype dat je kan gebruiken. De sneltoets hiervoor zijn drie schuine streepjes die je normaal op een woord zou zetten zoals deze: ```.

Dus als je toch al geen fan van emoji's bent maar je je teksten wel wat meer wil benadrukken, dan voeg je zo opmaak toe aan je whatsappjes.

0 Reactie(s) op: Cursief, vet, doorgestreept: zo maak je tekst op in WhatsApp

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.