Zo tem je groepsgesprekken op WhatsApp

Door: Stefanie Katzenbauer | 27 juni 2019 10:49

How To

De familieapp, de burenapp, een app voor het vrijgezellenfeest van je schoonbroer en natuurlijk de vele groepsapps die je zelf hebt met je vrienden. Je kijkt tien minuten niet op je telefoon en voordat je het weet, heb je 275 gemiste berichten. Met deze groepswhatsapp tips halen je groepsgesprekken niet langer het bloed onder je nagels vandaan.

Stel je notificaties bij

Als je overladen wordt met notificaties van nieuwe whatsapp berichten kan dat vooral in een groepswhatsapp snel irritant worden. Pas je notificatie-instellingen aan om dit tegen te gaan. Bij Android ga je hiervoor naar instellingen en vervolgens naar apps en meldingen. Open App-info en kies dan voor Whatsapp om hier alle meldingen aan, uit of op stil te zetten.

Voor iOS ga je ook naar instellingen en kies je vervolgens voor notificaties. Ook hier selecteer je eerst de app waarvoor je de meldingen wil aanpassen, in dit geval Whatsapp.

Zet het geluid uit

Dit wist je waarschijnlijk al maar je kan groepswhatsapps ook op stil zetten. Dit kan permanent (heel handig voor die ene vrijgezellenfeest-app) of tijdelijk. Wanneer je je telefoon en meldingen tijdelijk op stil zet, kun je bepaalde berichten en afzenders selecteren die er alsnog doorheen komen voor een noodgeval. Wil je de hele groep gewoon tijdelijk op stil zetten? Dit doe je via de drie puntjes in het rechtermenu. Kies voor ‘stille meldingen’ en selecteer het tijdsframe voor het dempen. Ook een prima optie: zet je groepswhatsapps standaard op stil maar laat een pop-up op je vergrendelscherm verschijnen wanneer er een nieuw berichtje binnenkomt. Zo kun je vast screenen waar je op reageert.

Groepswhatsapp tips

Schakel over naar dekstop modus

Voor Whatsapp en iMessage geldt dat je de berichtenapp ook op je laptop/desktop kan openen. Ga hiervoor naar de website van Web Whatsapp of download de software op je computer. Je logt in op iMessage op je MacOS door je standaard inloggegevens te gebruiken. Op deze manier kun je sneller de berichten bijlezen en beantwoorden.

Deel je locatie

Als je hebt afgesproken om op een bepaalde plek te zijn op een bepaald tijdstip, word je zodra je vijf minuten te laat bent overspoeld met appjes waar je blijft. In plaats van lopend te gaan appen dat je er echt zo bent, kun je beter je locatie delen voordat je tegen een lantaarnpaal aanloopt. Dit doe je door in Whatsapp op het paperclipje te tikken en je live locatie te delen. Je bepaalt zelf hoe lang je vrienden je kunnen volgen: van 15 minuten tot enkele uren. Zo kunnen jouw vrienden zelf bijhouden hoe jij langzaam hun kant op fietst/loopt/rent/rijdt.  

Groepswhatsapp tips

Stap uit de groep

Deze tip is natuurlijk de ultieme tip onder de groepswhatsapp tips en altijd een optie. Neem beleefd afscheid en zeg waarom je uit de groepswhatsapp stapt voordat je vertrek lijkt op een dramatische actie. Om uit de appgroep te stappen tik je op het menu met de drie puntjes rechtsboven binnen de groepsapp, kies je voor groepsinformatie en kun je onderaan kiezen voor groep verlaten.

Groepswhatsapp tips

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief!

0 Reactie(s) op: Zo tem je groepsgesprekken op WhatsApp

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.