Huisdier-oppas regel je met deze gadgets zelf

Door: evi-maquoi | 09 juni 2020 16:21

How To

Een hond of kat neemt heel wat tijd en energie in beslag. Gelukkig zijn er heel wat technologische snufjes die het jou als baasje een stuk eenvoudiger maken. Huisdier-oppas is zo geregeld met de gadgets in dit artikel, zonder dat je er vrienden of familie voor hoeft in te schakelen.

Camerabewaking

Is je huisdier vaak alleen thuis, maar wil je wel graag weten hoe het met hem of haar gesteld is? Dan kun je een speciale camera in de woonkamer installeren. De PetCube Play, bijvoorbeeld. Dat is een compacte, vierkante camera die livebeelden in 1080p uitzendt. Helemaal handig: je krijgt een 160-graden zichthoek en een 4x-digitale zoom. Dankzij de night vision-functie kun je zelfs als het schemert of helemaal donker is, zien wat je viervoeter allemaal uitspookt.

Met behulp van de speaker is het ook nog eens mogelijk om te horen of ie spint, gromt, blaft of snurkt. En de ingebouwde laser maakt het mogelijk om je kat of hond tijdens saaie momenten even bezig te houden.

De PetCube Bites gaat nog een stapje verder. Deze slimme huisdierencamera kan op bepaalde ogenblikken zelfs snoepjes lanceren. De camera heeft nagenoeg dezelfde eigenschappen als de PetCube Play. Het aantal snoepjes? Dat bepaal jij, via je smartphone.

Een goed alternatief is de PetChatz - zie de afbeelding bovenaan dit artikel. Deze compacte camera heeft een klein schermpje waardoor jouw huisdier jou ook kan zien. Hierdoor kun je perfect in twee richtingen communiceren.

Slimme automatische voederbank

Er bestaan tegenwoordig ook intelligente voederbakken. Dankzij de Petnet SmartFeeder verhongert je kat of hond niet als jij lang van huis bent. Je vult het reservoir volledig, en vervolgens geef je via je smartphone aan wanneer je viervoeter een halve of volledige portie voeding mag krijgen. Is alles op? Dan ontvang jij een notificatie!

Wil je simpelweg weten hoeveel je kat of hond dagelijks eet? De Petnet SmartBowl is een slimme eetkom met ingebouwde weegschaal die met je smartphone verbonden is. Zo achterhaal je wanneer je te veel eten geeft, of krijg je een reminder als je je huisdier vergeten bent.

Kattenbak zonder geurtjes

Wil je nog wat verder gaan en heb je nog flink wat budget over? Dan kun je de Litter Robot III overwegen. Daarmee bespaar je je het vervelendste karwei als je een kat in huis hebt: de kattenbak schoonmaken. De Litter Robot III is een ietwat science fiction-achtige kattenbak die de ontlasting van je poes meteen in een apart compartiment filtert. Het resultaat: geen vieze geurtjes in huis. De zelfreinigende kattenbak bespaart je flink wat tijd waardoor je veel meer met je kater of poes kunt doorbrengen.

Het enige wat jij moet doen, is op tijd de lade leegmaken. Een indicator geeft aan wanneer het zover is. Helemaal handig, de Litter Robot III is ook geschikt als je meerdere katten in huis hebt. Dat maakt de investering wellicht iets draaglijker. Ook goed om te weten: er is zelfs een lampje aanwezig voor nachtelijke bezoekjes.

Huisdier-trackers

Heb je een hond of kat die graag urenlang de buurt verkent? Dan is een halsband met tag een ideaal hebbeding. Let wel op, als je een tracker gebruikt ben je ook gebonden aan een abonnement. Houd er dus rekening mee dat je naast de aanschafprijs enkele euro’s per maand extra kwijt bent.

De Tractive GPS Tracker is beschikbaar voor honden en katten. Zodra je het toestelletje met je smartphone koppelt, weet je altijd waar je huisdier uithangt. Het is zelfs mogelijk om virtuele grenzen in te stellen, zodat jij een melding krijgt als je dier een bepaalde zone verlaat. Het apparaatje is volledig waterdicht en erg robuust.

Speciaal voor honden is er ook Whistle Go. Dat is een kleurrijke tracker die zelfs de activiteiten van je viervoeter in kaart brengt. Je weet dus niet alleen waar je dier is, je ziet ook hoeveel minuten hij of zij vandaag actief is geweest. Kwestie van je huisdier helemaal in vorm te houden!

0 Reactie(s) op: Huisdier-oppas regel je met deze gadgets zelf

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.