Installatie Windows 10 Home: lokaal account aanmaken

Door: Wesley Akkerman | 19 februari 2020 05:52

How To

Windows 10 Home-gebruikers zijn niet langer in staat de Windows 10-installatie met een lokaal account te voltooien. Maar daar is een (tijdelijke) oplossing voor. Hoewel je altijd al kunt kiezen tussen een Microsoft- of lokaal account, is de installatie-ervaring er zo op ingericht dat je natuurlijk kiest voor de eerste mogelijkheid.

De reden hiervoor is heel simpel. Microsoft wil je in het Windows 10 ecosysteem hebben. En dat wil het bedrijf bereiken door te laten zien wat voor moois op je te wachten staat, zoals een cloudopslagdienst die data en bestanden tussen apparaten synchroniseert. En zo zijn er nog veel meer Microsoft-diensten en -producten te bedenken die het leven van een Windows-gebruiker vergemakkelijken.

Maar we kunnen ons goed voorstellen dat er nog steeds mensen zijn die kiezen voor de veiligheid, discretie en simpliciteit van een lokaal account. Sinds de mei 2019-update wordt die mogelijkheid niet meer prominent in beeld gebracht, waardoor de optie dus niet meer beschikbaar lijkt. Wil je weten hoe je na het installeren een lokaal account aanmaakt, dan lees je dat in dit artikel.

privacy in windows 10

Lokaal account tijdens Windows 10-installatie

Eerst is het belangrijk ervoor te zorgen dat je laptop of pc geen toegang heeft tot het internet. Zet dus de netwerkadapter uit, koppel de kabel los of gebruik de snelkoppeling voor het uitschakelen van de verbinding. Mocht dat allemaal niet lukken, sla de installatiestap voor het koppelen aan een netwerk dan over in het proces; dan weet je dat je goed zit.

Wanneer je in het scherm terecht komt waar je kunt inloggen met je Microsoft-account, klik je gewoon op Volgende / Next. Je vult geen e-mailadres in. In beeld verschijnt nu onder het witte invulveld de optie voor het aanmaken van een account. Wat je ook doet: log niet in met een bestaand account. Druk op het volgende scherm op de knop Overslaan / Skip. Nu kun je een naam invullen voor het account dat je wil gebruiken. Heb je dat gedaan, dan druk je rechts onderin beeld op Volgende / Next. Nu dien je nog een wachtwoord te verzinnen.

Klik nu weer op Volgende, bevestig je wachtwoord en druk wederom op Volgende. Nu is het zaak dat je een beveiligingsvraag instelt, voor wanneer je je wachtwoord vergeten bent. Bevestig het antwoord. Dit moet je drie keer herhalen; je verzint dus drie vragen met de drie bijbehorende antwoorden. Een tip: verzin een antwoord op de vraag dat er eigenlijk helemaal niet bij past. Zo is het voor een ander heel moeilijk om te raden wat het is.

Als je vervolgens de stappen op het scherm blijft volgen, dan kom je vanzelf uit op het bureaublad. Je kunt nu de verbinding met het internet maken. En voilà: je gebruikt je Windows 10-computer nu met een lokaal account.

0 Reactie(s) op: Installatie Windows 10 Home: lokaal account aanmaken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.