Kerstkaart vergeten? Stuur hem elektronisch!

Door: Martin Gijzemijter | 25 december 2017 20:44

How To

Kerstkaarten, wie stuurt die nou nog? Tja, best veel mensen zo blijkt, en het kan dus zomaar zijn dat je dit jaar een kerskaart op de mat hebt gekregen – de dag voor kerst! – en je nu een beetje lullig voelt, want jij bent die kerstkaart vergeten. Geen probleem, anno 2017 zijn er prima alternatieven om dat digitaal te doen, en dat kan dus gewoon tijdens de kerstdagen.

We kunnen in dit artikel natuurlijk lekker makkelijk doen en open deuren intrappen als Hallmark, maar het leek ons leuk om juist de wat minder bekendere e-card websites op te zoeken met leuke kerstkaarten. We hebben er drie voor je gevonden.

JibJab

Mocht de naam JibJab je enigszins bekend voorkomen, dat kán: het bedrijf is bekend geworden met z’n ElfYourself-concept waarbij je je zelf online kunt vereeuwigen als dansende elf. Daarnaast maakt de website ook regelmatig persiflages, maar zijn er dus ook kerstkaarten die je kunt versturen. Die werken grotendeels op dezelfde manier als ElfYourself: je neemt / uploadt een foto van jezelf (en maximaal vier anderne), kiest een kerstkaart die je bevalt en vervolgens speel jij de hoofdrol in je eigen kerstkaart die je kunt versturen aan vrienden en familie. Nadeel: de dienst is (terecht) niet gratis. Je moet een abonnement nemen van ongeveer 1,20 per maand om je kaart te kunnen versturen. Dit kun je na het sturen uiteraard wel direct weer opzeggen.

BeingSo

Als je echt even indruk wilt maken, dan zijn de kaarten van BeingSo de perfecte manier om dat te doen. Kaarten die op volledig scherm worden getoond, met prachtig getekende animaties en – ok we geven toe, wat cheesy invliegende teksten – zorgen ervoor dat men jouw kaarten dit jaar in ieder geval niet meer zal vergeten. En de meeste kaarten zijn helemaal gratis, wat wij natuurlijk een prachtige kerstgedachte vinden!

Victorian Trading Co.

Wil je het allemaal wat minder uitbundig en liever wat klassieker, dan is deze site absoluut een aanrader. Prachtige stijlvolle vintage kerstkaarten die je gratis of tegen betaling (Afhankelijk van de kaart die je kiest) kunt versturen. Het is wel echt een stijl waarvan je moet houden en je hoeft verder geen enkele extra opties te verwachten, maar dat geeft niet, want het gaat natuurlijk om het idee!

0 Reactie(s) op: Kerstkaart vergeten? Stuur hem elektronisch!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.