Notificaties kwijt op Android? Zo haal je ze terug

Door: Wesley Akkerman | 19 augustus 2019 14:29

Google Pixel 3A
How To

Soms komt het wel eens voor dat je in je haast een notificatie wegveegt op Android. Soms kunnen apps notificaties ook nog wel eens verwijderen wanneer ze worden geüpdatet. In dit artikel leggen we uit hoe je die verwijderde notificaties terughaalt.

Wanneer je een Android-apparaat met een (bijna) kale versie van het besturingssysteem hebt, of gebruikmaakt van een Google Pixel of Android One-toestel, dan kun je weggeveegde notificaties heel simpel terughalen middels een widget. Je bereikt het menu voor widgets door op een lege plek op je thuisscherm te tappen en het scherm ingedrukt te houden. Vervolgens zoek je Instellingen op (en als je telefoon in het Engels staat, dan kies je voor Settings).

Widget voor meldingenlogboek

Je plaatst de widget door hem vast te houden en hem een plekje te geven op het thuisscherm van je Android-smartphone. Als je dit hebt gedaan, dan opent zich een nieuw scherm met daarin enkele opties. Door een beetje naar beneden te scrollen kom je de optie Meldingenlogboek tegen. Ben je notificaties kwijt, dan kun je ze in dit logboek allemaal terugvinden. Wanneer je kiest voor het logboek, dan word je teruggebracht naar het thuisscherm waar de widget nu te vinden is.

Je herkent de widget aan het icoontje van een tandwiel. Wanneer je er nu op tapt, dan krijg je een overzicht van notificaties te zien. De notificaties die je al geopend hebt, hebben een grijstint. De verwijderde notificaties vallen op doordat ze dikgedrukt zijn. Verder kun je niet zo veel in dit menu. Wanneer je op een notificatie tapt, dan kom je niet in de app terecht zoals dat normaliter wel gebeurt. Tap je er nu op, dan krijg je een overzicht van technische gegevens te zien.

Android notificaties
Android notificaties
Android notificaties
Android notificaties

Notificaties terughalen met een app

Kom je de widget niet tegen op je telefoon? Dat kan. Dan heb je waarschijnlijk een toestel van Samsung, Huawei, Xiaomi of Sony. Gelukkig bestaan er dan nog steeds opties. Ben je een notificatie kwijt op deze toestellen, dan kun je daarvoor een app downloaden. Bijvoorbeeld Notification History Log, Notification Log en Unnotification. Deze apps zijn meestal gratis en hebben dus advertenties, maar bieden vaak ook een premium optie aan. Ook dien je de apps toegang te geven tot je notificaties, want anders kan die zijn werk natuurlijk niet doen. De app leest die notificaties helaas wel mee. Dat is altijd iets om in het achterhoofd te houden in het kader van privacy.

Android notificaties

0 Reactie(s) op: Notificaties kwijt op Android? Zo haal je ze terug

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.