Optimaliseer je OneDrive in 3 stappen

Door: robbin-ooijevaar | 01 april 2015 10:06

How To

OneDrive is de centrale opslagdienst van Microsoft en concurrent van Google Drive en Dropbox. In Windows 8.1 wordt de opslag niet alleen gebruikt voor persoonlijke bestanden, maar ook voor synchronisatie. Lees waar je de belangrijkste instellingen van je OneDrive terugvindt in Windows 8.1.

Stap 1: OneDrive

OneDrive is diep geïntegreerd in Windows 8.1. Een aantal instellingen is handig om te kennen, maar niet snel toegankelijk als je niet weet waar je moet zoeken. Allereerst is er de schijfruimte die je OneDrive inneemt op je computer. Standaard zijn de bestanden in je OneDrive alleen op afroep beschikbaar. Dit houdt in dat de bestanden 'on demand' worden gedownload zodra ze worden geopend via de OneDrive-app of Windows Verkenner. Als je schijfruimte beperkt is, bijvoorbeeld omdat je een kleine SSD hebt, is dit een handige instelling. Als je veel schijfruimte hebt en direct wilt beschikken over je bestanden, kun je je volledige OneDrive laten downloaden. Lees ook: Zo schakel je de cloudintegratie van Windows 8 uit.

Stap 2: Ruimte op schijf

Start de OneDrive-app in Windows 8.1. Ga naar Charms-balk / Instellingen / Opties. Activeer de optie Al mijn OneDrive-bestanden offline beschikbaar maken. Je kunt de instelling ook weer ongedaan maken door deze te deactiveren. Klik vervolgens op Alle bestanden alleen online beschikbaar maken om de lokale cache te verwijderen. Je bestanden blijven aanwezig in de clouddienst, maar de ruimte die ze op jouw computer in beslag nemen wordt weer vrijgegeven.

OneDrive is diep geïntegreerd in Windows 8.1 en maakt je bestanden overal toegankelijk.

Stap 3: Synchroniseren

De algemene OneDrive-instellingen van Windows 8.1 vind je via Charms-balk / Instellingen / Pc-instellingen wijzingen / OneDrive. Je kunt vanuit hier ook de capaciteit van je OneDrive uitbreiden. Als je een tablet of laptop gebruikt met een mobiele verbinding, kijk dan de instellingen van Verbinding naar gebruik na. Hiermee voorkom je dat je per ongeluk veel dataverkeer verbruikt. Met de optie Instellingen synchroniseren bepaal je wat je wel en niet synchroniseert via OneDrive. Dankzij deze opties kun je op al je Windows 8.1-apparaten over dezelfde instellingen beschikken. Stap je in de toekomst over naar een andere computer met bijvoorbeeld Windows 10, dan neem je ook al je instellingen mee.

0 Reactie(s) op: Optimaliseer je OneDrive in 3 stappen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.