Overstappen van Gmail naar Outlook.com

© PXimport

Overstappen van Gmail naar Outlook.com

Geplaatst: 7 augustus 2014 - 06:15

Aangepast: 24 november 2022 - 11:02

Martin Gijzemijter

Overstappen van Gmail naar Outlook.com, dat klinkt als een nachtmerrie. Je hebt immers je contactpersonen en berichten, maar ook zaken als labels. Moet je dat dan allemaal handmatig kopiëren? Voorheen wel, maar sinds kort heeft Outlook.com de Gmail-importtool, die je het werk uit handen neemt.

Account aanmaken bij Outlook.com

Er zijn genoeg redenen te bedenken om over te stappen naar Outlook.com. Bijvoorbeeld omdat je Gmail niets vindt (ga bijvoorbeeld eens na of iemand in je account snuffelt) of omdat je gebruik maakt van Windows en het Microsoft-account waarmee je inlogt ook graag wilt gebruiken als e-mailadres. Outlook-berichten importeren in Apple Mail kan natuurlijk ook.

Heb je nog geen account bij Outlook.com, dan dien je er gratis eentje aan te maken. Surf in dat geval naar www.outlook.com en klik op Sign up now. Je dient nu wat persoonlijke gegevens op te geven en onderin te klikken op Create account om je account te maken.

 

© PXimport

Voordat je kunt overstappen naar Outlook, dien je uiteraard eerst een account te hebben.

Gmail importeren

Nu je een Outlook.com-account hebt, kun je eenvoudig de gegevens uit Gmail importeren. Log in op Outlook.com. Klik op het pictogram met het tandwiel rechtsboven en vervolgens op Meer emailinstellingen. Op de pagina die verschijnt, klik je onder het kopje Accounts beheren op E-mailaccounts importeren en op de pagina daarna op Google. Klik op Opties, en kies of je de mails wilt importeren in je bestaande mappen of daar nieuwe mappen voor wilt aanmaken (wil je voorlopig de zaken nog even gescheiden houden, kies dan voor het laatste).

Klik op Beginnen / Accepteren en log in bij Gmail wanneer hierom gevraagd wordt. Afhankelijk van de grootte van je Gmail-account, kan het importeren wel een paar uur duren.

 

© PXimport

Outlook.com heeft een fantastische tool voor het importeren van je Gmail-account.

Mail doorsturen vanaf Gmail

Je hebt na het importeren al je Gmail-berichten, contactpersonen enzovoort in Outlook.com en kunt iedereen je nieuwe e-mailadres laten weten. Maar hoe weet je nu dat je niemand bent vergeten? Dat omzeil je heel eenvoudig door je Gmail-berichten door te laten sturen. Log in bij Gmail, klik op Instellingen / Doorsturen en POP/IMAP en vervolgens op Een doorstuuradres toevoegen. Vul je nieuwe e-mailadres van Outlook.com in en klik op Volgende.

Laat de Gmail-pagina openstaan. Je krijgt nu een mailtje op je Outlook.com-adres met een bevestigingscode. Deze code voer je in bij Gmail en daarna klik je op Verifiëren. Klik nu op Een kopie van een inkomend bericht doorsturen aan en selecteer je Outlook.com-adres. Nu ontvang je ook alle mails die nog aan Gmail worden gestuurd op je nieuwe account.

 

© PXimport

Zorg er daarna voor dat je Gmail-berichten ook worden doorgestuurd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten