SmartSystemMenu geeft je meer menu-opties

Door: dirk-schoofs | 20 juli 2022 13:18

How To

Het systeemmenu of het venstermenu is het pop-upmenu dat tevoorschijn komt wanneer je met de linkermuisknop op het pictogram linksboven klikt van een geopend venster. Het aantal opdrachten dat je ziet is beperkt, maar met SmartSystemMenu breid je de mogelijkheden behoorlijk uit.

SmartSystemMenu

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows
Website
kwikr.nl/ssm
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Geeft extra nut aan een verwaarloosde vensterfunctie
  • Instelbaarheid
  • Minpunten
  • Instellingen zijn niet gebruiksvriendelijk

Je kunt het systeemmenu ook tevoorschijn halen door de spatiebalk samen met de Alt-toets in te drukken. Dan krijg je opdrachten te zien als: Vorig formaat, Verplaatsen, Formaat wijzigen, Minimaliseren en Maximaliseren. Het menu is afhankelijk van de toepassing waarin je werkt. Met deze freeware kun je meer handige opdrachten aan de lijst toevoegen.

In de achtergrond

Op GitHub is het altijd even zoeken naar de downloadlink. Je moet naar beneden scrollen tot je onder Install de verwijzing naar het zip-bestand aantreft. Daarna is het een kwestie van downloaden, het zipje uitpakken en het exe-bestand openen. Microsoft Defender zal waarschuwen dat een onbekende app is gestart, maar je kunt de installer veilig uitvoeren.

Op het eerste zicht merk je niet dat het programma actief is. Dat werkt op de achtergrond. Je vindt in het systeemvak wel een pictogram, en als je daar met rechts op klikt, kun je de autostart van deze tool regelen, de software afsluiten en de instellingen openen.

Met geopend systeemmenu wordt deze tool pas echt nuttig.

Extra opdrachten

SmartSystemMenu toont pas echt zijn aanwezigheid als je het systeemmenu opent. Vanaf dat moment verschijnen er opdrachten die er voordien niet waren zoals: Informatie, Oprollen, Altijd bovenaan, Screenshot opslaan, Bestand openen in Verkenner, Formaat wijzigen, Transparantie, Prioriteit, Klembord, Systeemvak, Startprogramma’s en nog veel meer.

Instellingen

Het aantal beschikbare opdrachten is overrompelend, daarom kun je in de instellingen aanvinken welke opdrachten je wilt zien in het systeemmenu. Het is mogelijk om processen aan te duiden waarbij het systeemmenu niet gewijzigd hoeft te worden. En je kunt programma’s of opdrachten toevoegen aan het startgedeelte van het systeemmenu.

Vink de menu-items aan die je wilt toevoegen.

Conclusie

SmartSystemMenu bespaart tijd als je bepaalde functies herhaaldelijk gebruikt en het is handig om de positie, de afmetingen of de dekking van geopende vensters aan te passen. Bovendien zijn sommige opdrachten die je in deze tool aanspreekt, niet zo eenvoudig te vinden zonder speciale tools.

0 Reactie(s) op: SmartSystemMenu geeft je meer menu-opties

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.