Talen leren met Tandem en HelloTalk

Door: Redactie Computer!Totaal | 02 juni 2017 11:24

How To

Een vreemde taal leren kost veel tijd en als je het niet dagelijks gebruikt, raak je maar lastig gewend aan het spreken, luisteren en lezen van de taal. Met tandem-apps hoef je niet per se een maand in Spanje te gaan wonen, je kiest een taalpartner en leert van elkaar. We kijken naar twee goede apps: Tandem en HelloTalk.

Wat is tandem?

Tandem is een begrip dat maar weinig mensen kennen. Jammer, want het is een geweldige manier om een vreemde taal te leren. Het principe is dat jij en je taalpartner beide docent en student zijn. Jij leert je tandempartner Nederlands, hij of zij leert jou de taal die jij wilt leren.

Tandem kun je natuurlijk fysiek doen door een je taalpartner elke week in een café te spreken, maar als je een exotische taal wilt leren of in een klein dorp woont, dan is de kans klein dat je een geschikte taalpartner vindt.

De oplossing: gewoon een tandempartner vinden met je iPhone. Het grote voordeel is dat je je huis niet uit hoeft en gewoon met mensen via een app kunt chatten, bellen of videobellen. Een ander voordeel is dat je meerdere tandempartners in een app kunt hebben, als de ene partner eens even een week geen tijd heeft, ga je gewoon met een andere persoon verder.

Tandem is een goede en gratis tandem-app.
HelloTalk heeft echter meer professionele functies.

Tandem

Om de app Tandem te kunnen gebruiken, moet je allereerst een paar vragen beantwoorden over jezelf. Je aanvraag wordt door Tandem verwerkt en je krijgt na twee tot drie dagen een mailtje dat je aanvraag is goedgekeurd. Het voordeel van deze procedure is dat alle profielen in de app serieus zijn en je er vanuit kunt gaan dat de meeste taalpartners op de site geïnteresseerd zijn een taal te leren.

Tik rechts boven op je profielfoto en vul zoveel mogelijk gegevens in. Zo kunnen toekomstige taalpartners zien of je een goede match bent. Het is namelijk belangrijk bij het hebben van een tandempartner dat je gemeenschappelijke interesses hebt. Tik op Languages en geef aan welke talen je spreekt en wat je moedertaal is.

Het is handig om alleen talen aan te geven die je ook daadwerkelijk vloeiend spreekt. Bij I Am Learning geef je het beste maar één taal aan. Om zelf een partner te zoeken, tik je op Community en scroll je door de profielen. Alle profielen die worden weergegeven komen overeen met jouw aangegeven taalcombinatie.

Bovenin tik je op het filter-icoontje. Je kunt hier bijvoorbeeld de schuif achter Only Show Native Speakers aanzetten. Om een gesprek aan te gaan, tik je op het profiel en vervolgens op het chat-icoontje. Je kunt iemand ook videobellen door op het icoontje bovenin te tikken, het is echter handig om eerst even contact te maken door een simpele chat.

Kies een taalpartner uit de lijst met opties.
Je kunt videobellen met Tandem, maar het is handig om eerst even kennis te maken via de chat.

HelloTalk

Tandem is een handige app, maar het mist een paar professionele functies. HelloTalk is daar beter in. Je kunt chatteksten van je partners laten vertalen door de ingebouwde Google Translate-functie of zinnen laten uitspreken door de app.

Tik op Profile en vul onder Self-Introduction een tekst over jezelf in. Met een gratis abonnement kun je maar één taal tegelijkertijd leren. Op je profielpagina tik je op je naam, tik vervolgens op de taalcombinatie om deze eventueel te veranderen.

Om meer talen als bron- en doeltaal te kunnen kiezen, heb je een VIP-abonnement nodig. Dit kost € 1,96 per maand als je per jaar betaalt. Je kunt dan ook meer dan 25 vertalingen per dag doen, een limiet dat je met de gratis versie hebt.

Het handigste van HelloTalk is dat je zinnen kunt vertalen. Jouw gesprekpartners kunnen jouw zinnen ook vertalen, zo zie je meteen wat je fout hebt gedaan. Tik op een tekst en kies de optie Correction. Kies de zin die je wilt vertalen en tik op Gereed. Bij Notes kun je nog wat meer informatie toevoegen. Om de correctie te versturen naar je contactpersoon, tik je nogmaals op Gereed.

In een conversatie kun je afbeeldingen en video's invoegen. Een handige functie is bovendien dat je een gesproken bericht kunt opsturen door op het microfoontje te tikken. Tik op het plusje en je belt je contactpersoon. Videobellen is alleen mogelijk met een VIP-abonnement.

Tik op Translate om de ontvangen tekst te vertalen.
Of corrigeer een zin van één van je tandempartners.

0 Reactie(s) op: Talen leren met Tandem en HelloTalk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.