Untappd handleiding: zo werkt het

Door: Stefanie Katzenbauer | 06 juni 2020 16:41

Untappd Handleiding
How To

De temperatuur loopt weer langzaam op en overal in Nederland worden de barbecues weer afgestoft. Voor velen hoort daar een lekker biertje bij. Voor de liefhebber van (speciaal)bier is er een handige app genaamd Untappd. Hier hou je bij welke bieren je geproefd hebt, wat je ervan vond en kun je ook zien wat je vrienden drinken. De app kan een beetje onoverzichtelijk zijn. Daarom maakten wij een Untappd handleiding voor je.

Op het thuisscherm van de app zie je allerlei informatie staan. Hier kun je bieren, brouwerijen of locaties van kroegen opzoeken maar je kunt ook bekijken welke bieren in de app het populairst zijn. Handig: via het ‘ontdek’ onderdeel van de app kun je onderaan ook een taxi of Uber bestellen voor als je net iets te diep in het glaasje gekeken hebt.

Bier toevoegen

Het bijhouden van je gedronken biertjes is waarschijnlijk de grootste reden om deze app te downloaden. Het kost even wat tijd om uit te vinden hoe je een biertje aan je Untappd profiel kan toevoegen.

Op welk onderdeel in de app je ook tikt, er zal altijd een blauw plusicoontje rechtsonder in beeld blijven staan. Via dit icoon kun je een nieuw biertje aan je Untappd toevoegen. Het toevoegen van een biertje gebeurt door het opzoeken van het specifieke biertje of de brouwerij in de zoekfunctie. Deze informatie vind je op het label van je bierflesje. Je kunt dus deze specifieke informatie zelf invoeren of proberen het biertje te scannen. Deze scanner vind je rechts bovenin het scherm nadat je op het plusje gedrukt hebt. Deze optie werkt alleen niet met alle bieren even goed en dus zullen alleen de echt grote en bekende merken door deze scanner worden herkend.

Untappd handleiding

Selecteer vervolgens het bier dat je hebt opgezocht. Nu kun je alle informatie gaan toevoegen over het desbetreffende biertje. Maak bijvoorbeeld een foto van je glas met fles of blik, geef je beoordeling (variërend van 1 tot 5) en geef aan hoe je het biertje geserveerd hebt gekregen. Was dat in blik, fles of van de tap? Je kunt zelfs zo ver gaan als het specifiek benoemen van het gehele smaakprofiel waarbij je aangeeft of het voor jou fruitig, bitter, zuur of misschien wel zoet proefde. Geef aan waar je het biertje drinkt (thuis of in je favoriete kroeg?) en tik als je klaar bent op ‘check-in’. Nu heb je het biertje inclusief jouw beoordeling toegevoegd aan je profiel.

Untappd handleiding

Alle bieren die je beoordeeld hebt, vind je terug onder jouw profiel. Hier kun je de foto’s van de bieren bekijken en kun je onder ‘bieren’ en ‘toon alle’ al jouw beoordeelde bieren in één overzichtelijke lijst vinden. Hier zie je niet alleen jouw eigen beoordeling, maar ook de gemiddelde beoordeling van het bier. De lijst kun je sorteren op beoordeling, datum, locatie, naam, alcoholpercentage of de wereldwijde beoordeling. Tik hiervoor op de drie strepen met bolletjes rechts naast de zoekfunctie.

Proosten met vrienden

Een ander leuk onderdeel aan Untappd is het sociale aspect. Je kunt je vrienden toevoegen op de app en zien welke bieren zij geprobeerd hebben. Je voegt een vriend toe door naar jouw eigen profiel te gaan en rechtsboven op de twee poppetjes te tikken. Je kunt vrienden zoeken door de gebruikersnaam in te typen in de zoekbalk en vervolgens op ‘tik hier om nieuwe vrienden te zoeken’ te tikken. Daarnaast kun je ook vrienden toevoegen door social media profielen te koppelen aan je account. De activiteit van je vrienden zie je vervolgens in de feed onder het tabblad ‘activiteit’ linksonder in je scherm.

Untappd handleiding

Bier ontdekken

Je kunt de app natuurlijk ook gebruiken om allemaal nieuwe bieren te ontdekken. Dat doe je door in het menu onderaan op het vergrootglas te tikken en vervolgens op ‘populaire bieren’ te tikken. Hier kun je zien welke bieren in jouw omgeving een hoge beoordeling krijgen. Je kunt de afstand waarop dit getoond wordt zelf aanpassen. Onder het ‘ontdekken’ tabblad, kun je ook de beste bieren wereldwijd zien. Deze score is natuurlijk gebaseerd op de mening van alle Untappd gebruikers.

Untappd handleiding

0 Reactie(s) op: Untappd handleiding: zo werkt het

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.