Vijf handige tips voor de Disney+-app

Door: Laura Kempenaar | 01 oktober 2019 13:57

Disney
How To

Disney+ is al een paar weken live in Nederland, dus inmiddels heb je je hart weer kunnen ophalen aan de Star Wars-films en kunnen genieten van bijvoorbeeld de Marvel-serie Runaways. Om je Disney+-ervaring nog beter te maken, geven we je vijf handige tips voor de Disney+ app.

Chromecasten

Als je de app (Android of iOS) gebruikt, dan kun je erg handig in het klein de Disney-content op je telefoon of tablet bekijken onderweg. Echter kun je via de app ook films en series groots kijken op je televisiescherm. Je hebt daarvoor wel een smart-tv nodig of een Chromecast (een apparaatje van ongeveer 35 euro dat je via HDMI aan je televisie aansluit). Je ziet in de app rechtsboven een rechthoek staan met drie wifi-streepjes erbij. Tik daarop en je kunt wat je ook maar wilt zien uit de app bekijken op je grote televisiescherm thuis.

Er zijn overigens ook andere methodes om Disney+ op je tv te bekijken.

Download de films die je altijd (offline) bij je wilt hebben

In de app op de televisie kan het niet, maar wel in die op je smartphone: films en series downloaden. Je kunt ongelimiteerd content op je telefoon zetten, zodat je dit ook offline kunt bekijken. Denk aan in het vliegtuig, of op een vakantie waar je geen toegang tot internet hebt. Plus, het kost je geen datakosten als je de film of serie eerst via wifi op je toestel download. Overigens zit er natuurlijk wel een limiet op het aantal films en series om te downloaden, maar niet vanuit Disney. Het is simpelweg de hoeveelheid opslagruimte op je toestel dat toelaat hoeveel er op past.

Disney+
Disney+
Disney+

Achtergrondvideo uitschakelen

Je kunt in de app naar de instellingen binnen je profiel gaan om het icoontje en de naam van het profiel aan te passen, maar je kunt ook twee andere handige dingen in- en uitschakelen. De eerste is achtergrondvideo uitschakelen, wat betekent dat video’s op de landingspagina’s niet afspelen. Wil je dus even rustig kijken of een film wat voor jou is, dan begint deze niet direct af te spelen maar kun je eerst de informatie en afbeeldingen rustig tot je nemen. Soms mis je in Netflix delen van een serie omdat je de app vast aanzet en het een en ander al afspeelt in het landingsscherm, dus als je hier last van hebt dan raden we je aan de achtergrondvideo uit te schakelen.

Automatisch afspelen uitzetten

In hetzelfde menu staat nog een optie die erg handig is, namelijk automatisch afspelen uitzetten. Als je zelf enorm van bingewatchen houdt, dan kun je dat het beste wel inschakelen, maar heb je bijvoorbeeld een kind dat je ‘als het verhaaltje af is’ naar bed wil brengen, dan is het fijn als de app niet stiekem met de volgende aflevering begint. Voor de ene persoon is het heel vervelend om zelf steeds de volgende aflevering te selecteren, maar juist als je heel duidelijk wil afbakenen dat je maar x aantal afleveringen kijkt, dan is het wel verstandig om automatisch afspelen uit te schakelen.

Disney

Extra’s

We hebben de beste tip tot het laatst bewaard. Er gaat een wereld vol Disney-pracht voor je open als je de Disney+ app opent. De neiging om meteen naar die ene klassieker te gaan en hem aan te zetten, die is moeilijk te bedwingen. Maar, als je in de app bent, dan kan het waarde bieden om even bij extra’s te kijken. Dit is een tabblad dat je kunt vinden bij elke productie, en deze verwijst je naar meer informatie over die film of serie. Zo kun je bij Belle en het Beest genieten van de originele trailer, maar ook van een documentaire over ‘het niet vertelde verhaal achter de schermen’ van de legendarische (en destijds technologisch geavanceerde) film. Heb je daar nog niet genoeg aan, dan vertellen een Belle-emoji en een Beest-emoji het verhaal ook nog even na in een aparte video. Er is erg veel te leren over de gedachte achter Disney-films en je krijgt onder ‘Extra’s’ alle mogelijkheid om dit verder te verkennen. En dat geldt ook voor de content van Marvel, Star Wars, Pixar en (in mindere mate) National Geographic.

Disney+ gaat 12 november officieel live. Vanaf dan betaal je maandelijks 7 euro voor de dienst, die dan ook zal worden aangevuld met meer (originele) content, waaronder de live action-versie van Lady en de Vagebond en de eerste aflevering van Star Wars-serie The Mandalorian. Wil je meer lezen over Disney+, lees dan ons artikel: Alles over Disney+.

0 Reactie(s) op: Vijf handige tips voor de Disney+-app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.