VPN-verbindingen maken met Goose

Door: Redactie Computer!Totaal | 22 maart 2017 17:00

How To

Een VPN-dienst gebruik je om geo-blocking te omzeilen of om veilig gebruik te maken van open wifi-netwerken. Het Nederlandse Goose biedt je verschillende VPN-servers en 50 gigabyte per maand om films te kijken of buitenlandse websites te bezoeken.

Eén abonnement voor al je apparaten

Het grote voordeel van Goose is dat je één keer een abonnement afsluit en vervolgens op al je apparaten gebruik kunt maken van de VPN-diensten van Goose. Lees ook: Wat is VPN?

Op www.goosevpn.com/nl kun je meteen op de groene knop Gratis Proberen klikken om toegang te krijgen tot een gratis testabonnement van dertig dagen. Een beetje vreemd is dat je voor je “gratis” proefmaand wel eenmalig 0,45 euro transactiekosten moet betalen.

Je hebt de keuze uit twee abonnementen, het standaard abonnement kost 2,99 euro per maand. Heb je niet genoeg aan 50 gigabyte per maand, dan kun je het onbeperkte abonnement voor 6,99 euro per maand kiezen. Kies je voor een jaarlijkse betaling, dan kost het je omgerekend 5,83 euro per maand.

Voor 2,99 euro per maand heb je 50 gigabyte tot je beschikking.

Installeren

Zodra je de app hebt geïnstalleerd op je Mac, open je het met je rechtermuisknop door op Open te klikken. Omdat je Mac de fabrikant niet herkent vraagt het je of MacOS de app mag openen.

In het midden zie je hoeveel ruimte je van je 50 gigabyte nog te besteden hebt, rechts voeg je extra gigabytes toe. 5 gigabyte kost bijvoorbeeld 0,49 euro eenmalig. Je kunt hier ook 10, 20 of 50 gigabyte extra bijbestellen.

Voeg eenmalig 5 gigabyte toe voor 0,49 euro.

P2P

Vervolgens kies je een server onderaan in de lijst. Het grote voordeel van Goose is dat P2P is toegestaan. Bij niet alle servers overigens, als er achter een server No P2P (No Download) staat, mag je geen P2P-programma´s gebruiken.

Er zijn veel servers in verschillende landen in Goose terug te vinden en constant worden servers toegevoegd of vervangen. Vooral bij het kijken van Netflix is dit handig, aangezien Netflix actief detecteert of je via een bekende VPN kijkt.

Goose heeft servers in verschillende landen.

Verbinden

Als je je server hebt gekozen, zet je de schuif aan. MacOS kan je vragen om toestemming om informatie uit je sleutelhanger te gebruiken. Kies voor Sta altijd toe.

In Goose zie je nu dat de VPN-verbinding succesvol is gestart doordat de schuif op AAN staat en de melding Je verbinding is beveiligd wordt weergegeven. Achter Oude IP adres vind je je normale IP-adres, achter Huidig IP adres zie je met welk IP-adres je nu surft.

Je verbreekt de verbinding door simpelweg de schakelaar op OFF te zetten. Automatisch wordt nu weer je normale IP-adres getoond.

Je maakt nu via een VPN verbinding met het internet.

De app gebruiken

Goose heeft ook een app voor je iPhone en dit maakt het erg makkelijk om de VPN-dienst ook onderweg te gebruiken.

Onder Server Locatie tik je op de server die je wilt gebruiken en bovenin schuif je de schakelaar naar rechts. Ook hier zie je weer je oude IP-adres en het IP-adres waarmee je via Goose surft. Door op het profiel-icoontje te tikken en voor Verbruikstatus te kiezen, heb je inzicht in het aantal gigabyte dat je nog over hebt.

De app is erg handig en biedt je voldoende servers.

Wil je weten hoe je een VPN-verbinding met je iPhone of iPad maakt? Klik dan hier.

0 Reactie(s) op: VPN-verbindingen maken met Goose

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.