Waar vind je handleidingen van je hardware en software?

Door: Martin Gijzemijter | 20 augustus 2016 08:02

How To

Je hebt een paar jaar geleden iets gekocht, en je hebt de handleiding nodig. Tenzij je heel georganiseerd bent, ben je die handleiding natuurlijk hartstikke kwijt. Is er dan een manier om die te achterhalen? Jazeker!

Jaren geleden is er een flinke markt ontstaan rond de verkoop van handleidingen. Heel prettig was die markt niet. Het was vrij ontransparant, je moest ervoor betalen en soms werd je ronduit besodemieterd. Dat is gelukkig nu wel heel anders. Inmiddels hoef je voor handleidingen helemaal niet meer te betalen en zijn er meer dan genoeg sites die een gigantische hoeveelheid handleidingen aanbieden van koffiezetapparaten tot pc’s tot wasmachines. Lees ook: Beveilig je huis slim met domotica.

Handleidingen voor software

Dat grote aanbod aan handleidingen geldt overigens met name voor hardware. Software is toch een heel andere markt, vooral omdat de meeste software de handleiding gewoon heeft ingebouwd. Is dat niet het geval, dan kun je het beste naar de website van de makers gaan om te zien of ze daar tutorials bieden voor het gebruik van de software (dat is meestal wel het geval).

Handleidingen voor hardware

Zoek je een handleiding voor hardware, ook dan kun je terecht bij de website van de fabrikant, maar veel makkelijker wellicht is om een website als Handleidingzoek te raadplegen. Op deze website vind je een waslijst aan handleidingen, waarbij je kunt zoeken op merk, type, apparaatsoort enzovoort. De meeste handleidingen zijn in het Nederlands, al zul je er ook flink wat in het Duits en Engels vinden. Vind je de handleiding die je zoekt niet, dan kun je het ook nog op een buitenlandse site proberen. ManualsOnline is daarvoor een goede optie.

0 Reactie(s) op: Waar vind je handleidingen van je hardware en software?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.