Waarom zijn Facebook Live-video’s in spiegelbeeld?

Door: Martin Gijzemijter | 19 december 2016 11:01

How To

Ze zijn ontzettend populair: Facebook Live-video’s. Niet zo gek, want ze veranderen ieder gewoon mens in een heuse journalist. We verwachten dan ook dat dit medium nog wel eens een grote rol zou kunnen gaan spelen wanneer er dingen gebeuren op het wereldtoneel, zoals dat bij de Amerikaanse verkiezingen al even het geval bleek. Maar veel mensen vragen zich af: waarom moeten die video's in spiegelbeeld?

Het antwoord op deze vraag is: niet. Het punt is echter dat sommige video’s met de selfiecamera van de smartphone worden genomen en andere video’s met de ‘gewone’ camera. Wanneer je een video schiet met de gewone camera, dan zal deze niet in spiegelbeeld worden getoond wanneer je Live gaat op Facebook. Maar waarom een video met de selfie-camera dan wel?

Selfie-camera

Het antwoord is heel eenvoudig: álle video’s die je maakt met je selfie-camera zijn in spiegelbeeld, óók als je dat niet doet via Facebook Live. De reden daarvoor is dat je gewend bent je jezelf in spiegelbeeld te zien wanneer je, uiteraard, in een spiegel kijkt. Stel je eens voor dat je een video op zou nemen waarbij je jezelf direct terugziet, en je tilt je linkerarm op. Dan wil je datzelfde uiteraard op de video zien. Maar is de video niet in spiegelbeeld, dan raak je compleet in de war en probeer je te corrigeren voor wat je ziet. Dan wordt iedere selfie-video een puinbak.

Op z'n kop is het nog net niet, maar een selfie in spiegelbeeld kan er behoorlijk vreemd uitzien.

Automatische correctie

Leg je echter een video-selfie vast op je smartphone (zonder Facebook Live) en kijk je de video terug, dan is deze niet meer in spiegelbeeld, je smartphone corrigeert dit automatisch en dat is waarom je er wellicht nog nooit eerder iets van heeft gemerkt. Facebook doet dat dus niet, zelfs niet nadat je Live Video is afgelopen Wie weet is dat iets dat in de toekomst nog verandert, maar voorlopig is het dus goed om te weten, dat als je video’s op Facebook Live niet in spiegelbeeld wilt, je ze dus met je standaard camera moet vastleggen.

0 Reactie(s) op: Waarom zijn Facebook Live-video’s in spiegelbeeld?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.