Zo haal je het meeste uit de Personen-app in Windows 10

Door: Chwhynny Overbeeke | 26 augustus 2016 11:43

How To

De Personen-app in Windows 10 is erg handig, als je eenmaal weet hoe je hem moet gebruiken. Hier leggen we uit hoe je er het meeste uit kunt halen.

De Personen-app in Windows 10 bevat je contacten, die vervolgens geïntegreerd worden in andere apps, zoals Mail en Agenda. In de Personen-app zelf kun je contacten toevoegen, koppelen, aanpassen en verwijderen. Lees ook: Zet Windows 10 volledig naar je hand met deze 14 tips.

Contacten weergeven en toevoegen

Wanneer je de Personen-app voor de eerste keer opent, is de kans groot dat je slechts een deel van je contacten te zien krijgt. Om contacten uit bepaalde apps of diensten met de Personen-app te synchroniseren, kun je accounts toevoegen onder Instellingen > Accounts > Een account toevoegen.

Als je liever niet wilt dat de contacten uit een bepaalde toegevoegde account worden weergegeven, kun je deze verbergen in Instellingen > Opties. Onder Alleen deze contactpersonen weergeven kun je vinkjes weghalen bij de diensten die je wilt verbergen.

Contacten kunnen ook apart of rechtstreeks vanuit een e-mailbericht aan de Personen app worden toegevoegd.

Items koppelen

Het komt geregeld voor dat dezelfde persoon in meerdere diensten voorkomt, waardoor er meerdere profielen aanwezig zijn. Bijvoorbeeld wanneer je iemand hebt toegevoegd op Skype terwijl je voor hem of haar ook een e-mailadres en telefoonnummer hebt. Je kunt deze losse profielen koppelen, zodat er voor elke persoon slechts één profiel wordt weergegeven met daarin alle contactgegevens bij elkaar.

Om dit te doen kun je op het icoontje met de twee schakels klikken. Je krijgt vervolgens een lijst te zien met de reeds gekoppelde profielen (als die er zijn) en een lijst met suggesties. Deze suggesties worden gedaan op basis van overeenkomende informatie in de profielen. Profielen kunnen achteraf ook weer ontkoppeld worden.

0 Reactie(s) op: Zo haal je het meeste uit de Personen-app in Windows 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.