Zo kijk je Netflix op de Google Nest Hub

Door: Wesley Akkerman | 15 augustus 2020 16:09

How To

Eerder was het al mogelijk Disney+ op de Google Nest Hub te kijken en vanaf nu is het ook mogelijk je favoriete Netflix-serie te checken op het slimme display. Netflix rolt de ondersteuning voor dat scherm nu namelijk officieel uit, waardoor je vanaf je smartphone kunt streamen of een serie kunt starten middels een simpele stemcommando.

Voordat we kunnen beginnen moet je er wel voor zorgen dat je de nieuwste softwareversies voor Google Nest Hub, de Google Assistent en de Google Home- en Netflix-apps hebt. Gelukkig updaten Google Nest Hub, Google Home en de Assistent zichzelf, maar voor Netflix kun je automatische updates een keer uitgeschakeld hebben. Controleer dat dus even. Weet je zeker dat alles goed is? Mooi, dan kunnen we beginnen.

Netflix instellen voor Google Nest Hub

Open de Google Home-app op je smartphone en tap op Instellingen. Ga naar Video, je vindt de optie onder Services op deze pagina. Tab nu op het icoontje van Netflix. Bij ons staat die optie bovenaan, misschien bij jou ook. Bevestig dat je beide accounts wil koppelen. Vul je inloggegevens in en bevestig nogmaals je beslissing. Nu kun je het profiel uitkiezen waarmee je wil kijken. Selecteer vervolgens nogmaals het knopje Bevestigen.

Je kunt het koppelen overigens ook regelen via de Google Assistent. Open de Assistent en druk op het kompasicoontje. Druk vervolgens op je foto en dan Instellingen. Selecteer het tabblad Diensten en vervolgens Video’s en Foto’s. Daar staat wederom de optie voor Netflix.

Mocht je toch een ander profiel willen toevoegen, dan kan dat. Herhaal de eerste paar stappen zoals hierboven beschreven, tot je bij Video’s aankomt. Onder het kopje Netflix staan nu de opties Link verwijderen en Beheren. Druk op Beheren. Selecteer de optie voor het veranderen van je profiel. Kies het juiste profiel uit en bevestig je keuze.

Hub Netflix

Netflix gebruiken op Google Nest Hub

Nu we de installatie achter de rug hebben, is het tijd om te kijken. Je kunt nu bijvoorbeeld roepen: “Hey Google, start Netflix op [naam van je Nest Hub]. Vervolgens kun je door de content scrollen via het touchscreen van de smart display.

Mocht je meteen weten dat je Cursed wil kijken op Netflix, dan kun je ook roepen: “Hey Google, start Cursed op Netflix op Nest Hub”.

Mocht het op de één of andere manier toch niet lukken met die stemcommando’s, dan kun je ook gebruikmaken van de Cast-optie binnen de Netflix-app van je smartphone. Dan selecteer je handmatig de content die je wil kijken en cast je die content ook handmatig naar de Nest Hub.

0 Reactie(s) op: Zo kijk je Netflix op de Google Nest Hub

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.