Zo kun je e-mail inplannen met Gmail

Door: Wesley Akkerman | 23 mei 2019 06:56

Gmail
How To

Of je Gmail nou op het web of in de app gebruikt, in beide gevallen is het voortaan mogelijk e-mail in te plannen voor een later moment. De e-mail wordt dan pas verstuurd wanneer je hebt ingesteld. In dit artikel leggen we je uit hoe dat precies werkt.

Voorheen was het al mogelijk e-mail in te plannen, zodat berichten op een later moment worden verstuurd. Maar daar had je een third-party add-on voor nodig. Nu de functie direct in Gmail ingebouwd is, hoef je er niets extra voor te doen en heb je gewoon toegang tot de functie – of je nou achter je computer zit of je smartphone in je hand hebt. Je zou e-mail op een later moment kunnen sturen vanwege deadlines op specifieke dagen, mensen die in andere tijdszones leven of om jezelf ergens aan te herinneren. Wat de reden ook is, je doet het als volgt.

E-mail inplannen op het web

Door op de grote plusknop (links bovenin) te drukken open je een nieuw venster waarin je je e-mail kunt opstellen. Wanneer je een bericht hebt getikt en alles hebt gecontroleerd, druk dan niet meteen op verzenden. In plaats daarvan druk je op de kleine driehoek naast de blauwe knop voor het verzenden. Druk vervolgens op Verzenden plannen. Hier kun je de tijd en datum instellen, of je kiest één van de beschikbare opties. E-mail inplannen werkt vrijwel hetzelfde als e-mail snoozen.

Gmail inplannen

E-mail inplannen vanuit de Gmail-applicatie

Binnen de officiële Gmail-applicatie werkt het later versturen iets anders. Je doet in principe hetzelfde als hierboven (e-mail opstellen, ontvangers invullen, et cetera), maar hebt geen toegang tot een snelkoppeling naar de verzendopties naast de verzendknop. In plaats daarvan druk je op de drie puntjes naast het blauwe verzendicoontje, waar je de optie Verzenden plannen ziet staan. Als je hier op drukt, dan krijg je dezelfde opties in beeld als wanneer je dit via het web zou doen.

Gmail inplannen

Ingeplande e-mail annuleren

Mocht je iets hebben ingepland dat je wil annuleren of aanpassen? Dat kan nog steeds. Je vindt de e-mails echter niet onder het kopje ‘Verzonden’ of ‘Concepten’. In plaats daarvan is er een nieuwe opties, genaamd Ingepland. Hier tref je de ingeplande e-mail, totdat die wordt verzonden. Door het bericht te selecteren en te openen, komt er in beeld te staan hoe je het inplannen kunt annuleren. Dar staat boven de e-mail. Klik hierop, en de mail belandt vervolgens in de map Concepten.

Gmail inplannen

0 Reactie(s) op: Zo kun je e-mail inplannen met Gmail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.