Zo meld je je in één keer af voor al die irritante nieuwsbrieven

Door: Stefanie Katzenbauer | 30 juni 2019 13:19

Eigen mailserver opzetten
How To

Zul je net zien: je koopt één keer een product bij een webshop en vervolgens word je je leven lang gestalkt met nieuwsbrieven, aanbiedingen en update e-mails. Voor je het weet zit je inbox propvol en zie je door de bomen het bos niet meer. Het afmelden nieuwsbrieven kan met deze tools in een handomdraai.

Afmelden in Gmail

Als je mailservice Gmail is, heb je geluk. Gmail biedt namelijk een afmeldoptie aan die je vindt naast de naam van de afzender. Sommige nieuwsbrieven hebben de ‘unsubscribe’ optie zelf onderaan staan, maar deze zijn vaak moeilijk te vinden en je moet ook nog vaak een reden voor het afmelden geven. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. In Gmail open je simpelweg de mail en Google zorgt ervoor dat deze afzender je in ieder geval niet meer dagelijks volspamt.

afmelden nieuwsbrieven

Afmelden in Apple Mail

Apple Mail op iOS biedt eenzelfde optie als Gmail. Om je af te melden voor een nieuwsbrief hoef je alleen maar de mail te openen en op de ‘unsubscribe’ knop te tikken die bovenaan verschijnt. Doe dit nog een keer om te bevestigen dat je je echt wil afmelden voor deze nieuwsbrief.

Beide e-maildiensten doen hun best om nieuwsbrieven als zodanig te herkennen maar dit lukt niet altijd. Wanneer je de afmeldoptie niet tegenkomt, kun je in de mail zelf zoeken naar de afmeldoptie door Ctrl+F in te toetsen en te zoeken op ‘afmelden’ of ‘unsubscribe’.

Afmelden met een derde partij

Natuurlijk bestaan er ook genoeg externe tools die je kunt inzetten om je inbox op te schonen van nieuwsbrieven. Let hierbij wel altijd extra op. Je geeft immers een derde partij toegang tot al je persoonlijke e-mails.

Je kunt bijvoorbeeld Unroll.me gebruiken, een gratis app voor Android en iOS. Met deze app swipe je simpelweg de nieuwsbrieven waarvoor je je wil afmelden naar links. Let wel op: deze app verkoopt je data in anonieme vorm aan marketingbedrijven die onderzoek doen naar e-mailmarketing.

Een andere optie is Cleanfox. Ook zij verkopen je data door aan marketingbedrijven maar doen dit in tegenstelling tot Unroll.me in bulkvorm zonder dat jouw e-mailadres eraan gekoppeld is. Daarnaast gaat een deel van de opbrengsten die het doorverkopen van jouw data opleveren naar een goed doel, het WeForest project. Ook beschikbaar voor Android en iOS.

Het verwijderen van nieuwsbrieven in bulk kan met de betaalde applicatie Mailstorm. Hiermee voer je een scan uit op je inbox en krijg je vervolgens alle nieuwsbrieven te zien. Met slechts twee drukken op de knop verdwijnen één of meerdere nieuwsbrieven uit je inbox en uit je leven.

3 Reactie(s) op: Zo meld je je in één keer af voor al die irritante nieuwsbrieven

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 30 juni 2019 13:35 Kasander1
  Open Gmail op je computer.
  Open het bericht.
  Klik in de rechterbovenhoek op de pijl-omlaag .
  Klik op [Afzender] blokkeren.

  Als je iemand per ongeluk hebt geblokkeerd, kun je de blokkering opheffen door dezelfde stappen te volgen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 30 juni 2019 23:20 chrislaarman
  Hmm… Meestal heb ik me bewust aangemeld, en doorgaans kan ik binnen een nieuwsbrief op "Unsubscribe" klikken.

  Voorts sta ik (meen ik) in een Mail Me Niet register, en is de spam-waakhond van Gmail eerder te waaks dan te goedig.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 juli 2019 15:14 timmera
  @chrislaarman
  Voor zover ik weet bestaat er niet zoiets als een Mail-me-niet register.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.