Zo schakel je de donkere modus in Teams in

Door: Justin Doornekamp | 07 mei 2021 08:52

How To

Tegenwoordig vind je in veel programma’s en apps een donkere modus, die witte vlakken juist donker maakt, zodat het rustiger is voor je ogen. Vooral wanneer je 's avonds achter de computer zit is dat wel zo prettig. Ook Microsoft Teams heeft een donkere modus gekregen, die in alle versies van de tool werkt. In dit artikel leggen we uit hoe je schakelt tussen de normale en donkere modus in Teams op je pc of smartphone. 

Donkere modus op je pc

Wil je Teams gebruiken op je pc dan heb je twee keuzes, namelijk uit de webversie in je browser of uit een separate app die je in de Microsoft Store kunt downloaden. Beide versies verschillen niet enorm van elkaar en ook de manier waarop je de donkere modus inschakelt is vrijwel hetzelfde. Log via Teams in op je account en klik rechtsboven in het scherm op je profielicoontje. Daar vind je de optie Instellingen. In dit menu vind je onder Thema de modus Donker en wanneer je daarop klikt bevind je je direct in de donkere modus. Toch weer terugschakelen? Kies dan weer voor Standaard

Donkere modus op je mobiele apparaat

Gebruik je Teams op een Android-apparaat, tik dan op het hamburgermenu, linksboven in het scherm en ga naar Instellingen. Onder het kopje Algemeen vind je de schakelaar om de donkere modus aan of uit te zetten. Wanneer je dit vraagt Teams je om de app opnieuw op te starten. Sla dus eerst je werk op, voordat je de donkere modus inschakelt. Wanneer je de app opnieuw opstart, zul je de donkere modus zien. 

In de iPhone- en iPad-versie van de app vind je de donkere modus op een vergelijkbare manier, alleen tik je linksboven in het scherm niet op het hamburgermenu maar op je profielicoontje. Onder Instellingen en vervolgens onder Algemeen vind je Vormgeving. Hier heb je de keuze tussen Licht en Donker. Ook nu krijg je een melding dat de wijzigingen pas worden doorgevoerd als je de app opnieuw hebt opgestart.

Ben je nog niet volledig bekend met de mogelijkheden van Teams? Zonde! De tool van Microsoft is namelijk meer dan een chatprogramma waarmee je documenten kunt versturen: het is een samenwerktool. En niet alleen voor zakelijke besprekingen. Je kunt het ook in vriendengroepen of grote families gebruiken om bijvoorbeeld foto’s en bonnetjes te delen tijdens een reis. In dit artikel praten we je bij over de mogelijkheden van het programma. 

0 Reactie(s) op: Zo schakel je de donkere modus in Teams in

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.